søndag 31. mai 2015

Plenklipp og buketter

Da var årets første plenklipping unnagjort. Kanskje er den siste dagen i mai litt lenge å vente, og gresset var også så høyt at jeg lurte på om jeg måtte finne fram ljåen. Men det skyldes rett og slett at det fortsatt er mange fine blomster i gresset. Faktisk er det sånn at det bare blir flere og flere jo lenger jeg venter. Før jeg kunne begynne å klippe måtte jeg plukke. Det å plukke tusenfryd er jo en umulig oppgave, det er ikke uten grunn de har navnet tusen i seg. Her er de i hvert fall mange, og stilkene er tynne. Pariserklokker er litt enklere å plukke. Jeg vet forresten ikke om denne løkblomsten egentlig heter pariserklokker, det er kanskje bare noe vi har kalt dem hjemme hos oss. Er det noen som har et annet navn på den? (De heter spaniablåstjerne, takk Anne-Kristin.) Siden plenklippen kom litt sent i år har de rukket å komme opp over alt i plenen. De hvite stjerneblomstene som akkurat er i ferd med å springe ut er også fine i buketten, men når de står i knopp kan de være litt vanskelige å se, så en del gikk nok med i klipperen. Engkarsen er der fortsatt, men er i ferd med å blomstre av så den fikk ikke være med denne gang.

I den blå muggen står pariserklokker, hvite stjerneblomster og ugress med ukjent navn. I tinnvasen har pariserklokkene fått selskap av ugress pluss stormarikåpe som la seg ut over kanten på bedet og derfor havnet i buketten. Foran tusenfryd. Tusenfryden får stå ute for den stinker uansett hvor søt den er. 

Sånn ser den hvite stjerneblomsten ut når den er utsprunget. Det er en løkblomst. Her er den sammen med kattemynte. Si gjerne fra hvis du vet navnet på stjerneblomsten, den stod her i hagen da jeg overtok så jeg aner ikke hva den egentlig heter.  

Til tross for iherdig plukkeinnsats var det mange områder med tusenfryd igjen. Siden gresset her ikke var så veldig høyt fikk disse stå urørt.
Jeg slapp å finne frem ljåen, men plenklipperen måtte stilles på det høyeste nivået, og selv om det nå ikke har regnet på to dager (jippi) så var det ganske fuktig nedi der. Det ble ikke akkurat et supert resultat, så samme manøver må nok gjentas om noen dager. Eller neste gang det er oppholdsvær, for her er det meldt regn i hele langtidsperioden fra i kveld.

6 kommentarer:

 1. Flotte buketter du har satt sammen:)
  Ja,plenen vokser for nå om dagen,og alt regnet vi har fått er det bare og klippe mellom bygene.
  Ønsker en fin ny uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Håper du får en fin uke også.

   Slett
 2. Spaniablåstjerne hvis du mener de himmelblå. Hyacinthoides hispanica. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, nå må jeg notere det ned så jeg ikke glemmer det. Spaniablåstjerne. Gammel vane vond og vende, men det var nå i hvert fall naboland.

   Slett
 3. Hei.
  Den hvite ser ut som noe jeg så her om dagen. Hun som har den kaller den for Dobbelt anemone, men jeg vet ikke om det er riktig navn.
  Her er link til bildet (vet ikke om du får sett det):
  https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11391548_653971811369555_2859725251970189085_n.jpg?oh=619fbec72cf361fe65422bb0c1a90e4c&oe=55E72024

  SvarSlett
  Svar
  1. Kom ikke inn på linken, men jeg skal google dobbelt anemone og se. Takk skal du ha.

   Slett