Bøker


NY HAGEBOK!
Fru Halds hage er nå i salg og kan kjøpes hos alle bokhandlere over hele landet, samt på nett.

FRU HALDS HAGE er en annerledes hagebok om livet i en helt vanlig hage. Her kan du hente inspirasjon til din egen hage uansett hvor grønne fingre du har, hvor stor eller liten hagen din er eller hvor i landet den befinner seg. Hva er det som gjør at det å være i hagen får en til å glemme både tid og sted og stresse ned i en travel hverdag? I Fru Halds hage får du vite hvordan livet er i forfatterens egen hage, og også hvordan Hald blir dradd med i hagearbeidet, ofte mot sin vilje. Alt for at hagen skal bli et bedre sted å være. Boken blir på litt under 200 sider og har 120 bilder. Pris kr. 389,-. Selges blant annet i din nærmeste bokhandel.


BARNEBØKER

Gullkalven ble utgitt på Mangschou Forlag i 2013. Boken passer for gutter og jenter på 10-14 år, og handler om to gutter som på hver sin måte er veldig opptatt av penger. Loke fordi han ikke har noen, og Magnus fordi han er redd for at farens firma skal gå konkurs. Handlingen foregår under den årlige vikingfestivalen på Karmøy (samme sted som NRKs nye humorserie om vikinger skal spilles inn i 2016). De to gutta får sammen med Inger og Mia bli med på et rollespill som kanskje blir litt vel spennende. Boken kan fortsatt kjøpes hos din lokale bokhandler, eller lånes på biblioteket.

Les mer her:  1http://www.mangschou.no/netthandel/products/gullkalven-1


ALBIN PREK PÅ TYSK.Vielleicht dürfen wir bleiben ble utgitt på Carlsen Verlag i februar 2015. Dette er den tyske forsiden. Boken er blitt veldig godt mottatt i Tyskland, har fått mange gode anmeldelser blant annet i Frankfurter Allgemeine og Süddeutsche Zeitung, og er utgitt i flere opplag.Disse bildene er fra Heilig Kreuz Kirche 16. september 2015 under den internasjonale litteraturfestivalen i Berlin. Sammen med meg på bildene er moderator Shelly Kupferberg, skuespiller Denis Abrahams og tolk Julia Stöber. Jeg var også og besøkte Wilhelm von Humboldt-Gemeinschaftsschule, Collegium Hungaricum Berlin og LesArt.Albin Prek ble utgitt på Mangschou Forlag (www.mangschou.no) i 2010. Boken passer i utgangspunktet for gutter og jenter fra 10 – 12 år, men noen mener at den også burde leses av voksne.

Albin Prek ble nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris for beste barne/ungdomsbok da den kom ut. Den ble også valgt til leselystbok og jeg har turnert i Hordaland og Rogaland med Den kulturelle skolesekken i 2012/13/14. I 2015 ble boken utgitt på Carlsen Verlag i Tyskland, der er den også innkjøpt av den tyske bokhandlerforeningen som premie i en nasjonal lesekonkurranse.

Albin Prek handler om den 11 år gamle flyktninggutten Albin, som flykter når familien får beskjed om at de må reise tilbake til Bosnia. Gjennom flukten i Norge får leseren også oppleve hva som skjedde da Albin og familien måtte flykte fra krigen i Bosnia fem år tidligere.


Gullkalven ble utgitt på Mangschou Forlag i 2013. Boken passer for gutter og jenter på 10-14 år, og handler om to gutter som på hver sin måte er veldig opptatt av penger. Loke fordi han ikke har noen, og Magnus fordi han er redd for at farens firma skal gå konkurs. Handlingen foregår under den årlige vikingfestivalen på Karmøy, og de to får sammen med Inger og Mia bli med på et rollespill som kanskje blir litt vel spennende.

Les mer her:  1http://www.mangschou.no/netthandel/products/gullkalven-1