Kontakt

Hvis du har spørsmål om noe jeg har skrevet om enten det er i bloggen eller i boken Fru Halds hage kan du kommentere nederst på denne siden eller hvor som helst under enkeltsaker. Uansett hvor gammel saken er, ser jeg nye kommentarer, og svarer. Jeg leser alle kommentarer og svarer på spørsmål.

Hvis du av en eller annen grunn ikke vil eller får kommentert direkte på bloggen kan du nå meg på mail ikhald(at)hotmail.com, men skriv i emnefeltet hva det gjelder sånn at jeg ikke tror det er junkmail og sletter.

Er det noe som haster, eller du trenger å snakke med meg kan jeg treffes på mobil 97566175.

Hvis du har spørsmål til meg i forbindelse med Albin Prek eller Gullkalven, for eksempel i forbindelse med oppgaver på skolen, kan du også bruke mailadressen over. Hvis spørsmålet er til forlaget kan du gå inn på www.mangschou.no og finne kontaktinfo der. Albin Prek er utsolgt fra forlaget, men det kan hende den fortsatt kan kjøpes i enkelte bokhandlere. Gullkalven er fortsatt i salg, men det kan være den må bestilles. Begge kan også lånes på folkebiblioteket og mange steder på skolebiblioteket.

Fru Halds hage er utgitt på Commentum Forlag - www.commentum.no.11 kommentarer:

 1. Hei! Tusen takk for ditt svar vedr Revebjelle på Hagepraten i dag 13. juli. Siden du nevnte blogge din, så fant jeg den straks med mange interessante emner og bilder.
  God sommer! Thorbjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint og lykke til med revebjellene. God sommer til deg og.

   Slett
 2. Hei! Jeg plantet blodbeger i starten av februar. Det tok ca en uke før de begynte å spire, men nå har de stått 0,5 cm høye i noen uker. De blir ikke høyere, men de har fått en fin rød farge. Er det vanlig at de ikke vokser? De står med plantelys i ca 14-15 grader. Det var en dag det skjedde et uhell med plantelys-timeren, og de ble stående nesten et døgn i mørke. Kan det ha stoppet veksten? Håper du kan hjelpe:) Mvh Linn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, blodbeger vokser ganske tregt syns jeg, tror ikke det gjør noe om de har stått i mørke i et døgn. Jeg har ikke noen erfaring med tilleggslys, bruker ikke det. Jeg vet ikke, men kanskje du kan prøve å skru opp varmen litt, avhengig av hvor du bor og når du kan plante ut. Lykke til :)

   Slett
  2. Takk for svar:)

   Slett
 3. Jaja. Her ble det humlebol i fuglekassen. En del hakk bedre! Utrolig koselig med pinnsvin. Ikke sett på mange år. Ha det fint!
  /Irene

  SvarSlett
 4. Hei. Først takk for fine bilde, alltid kjekt å sjå andre hagefolks hagar og planter. No jaktar eg på kjempealant, Inula magnifica, og då kjem ditt namn opp når eg søker. Har sjekka mange sidere etter frø. Ingen som har. Har du eit tips kor eg kan få tak i frø eller plante? Vennleg helsing Gro Byrkjeland i Bergen. Fortsatt god jul

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro. Jeg har dessverre ikke tatt noen frø av alanten, og når jeg oppdager frøsådde planter har de som regel blitt store. Det jeg kan anbefale deg er å sjekke om biblioteket i Bergen også har frøbibliotek, det har de her i Haugesund. Alternativt sjekke ut de lokale hagelagene sine planteloppemarkeder. Det hender jeg har med Kjempealant på Haugesund hagelags planteloppemarked (som pleier å være i månedsskiftet mai/juni), men får ikke sjekket om jeg skal ha med i år, før det blir litt mer vårlig ute. Du kunne også sjekket med Rolf Eide på Abedissen/Askøy, tror han har et ganske bra utvalg. Lykke til, og ta gjerne kontakt om du ikke får tak i, og er i Haugesund i sommerhalvåret. :)

   Slett
 5. Tusen takk for svar. Eg skal sjekke vidare. Kjekt med litt sjeldne planter. Eg tenkte alt at eg får ta ein tur til Eide Stauder. Det er ein kjekk plass og dei har mykje rart. Ha ein fin dag. No skal eg ut og vinterså litt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med vintersåing, tenkte jeg skulle så litt som kan stå ute selv, kanskje til helgen. Tiden går så fort, har akkurat begynt å rydde i drivhuset. Hvis du får tak i alanten er det lurt å plante den enten et sted hvor det ikke gjør noe om den sprer seg, eller ved en plen som klippes, for den selvsår seg en del. Her har den kommet opp gjennom asfalten. :)

   Slett