torsdag 14. mai 2015

Fine sommerblomster fra frø

I dag har sommerplantene virkelig fått fart på seg på reisen mot det som skal bli hjemmet deres denne sommeren. Her kan du se hvordan noen av dem kommer til å bli når de begynner å blomstre.

For noen år siden fikk jeg en liten selvsådd blodbegerplante fra broderen, siden har jeg tatt frø og hatt flere flotte eksemplarer hengende. I fjor fant jeg ut at den faktisk også tåler både vind og skygge, så da ble den enda mer anvendelig.

En gang delte foredragsholderen ut gamle frø på et hagelagsmøte, jeg fikk blant annet frø til kjempetagetes. Den har jeg sådd siden, passer over alt og spesielt i krukker siden sneglene elsker tagetes. Blomstrer til langt ut på høsten.

Dufterteblomster må en ha. Er faktisk litt usikker på om dette er en dufterteblomst eller vanlige erteblomster som produserer større sukkerertbelger, men fine er de uansett begge to. Og begge kan spises.

Kosmos er en av de sommerblomstene jeg har tatt frø av lengst. Den er fin i krukke, men også i bed, og sneglene spiser den ikke. De jeg har blir enten rosa som disse, en enda mørkere rosafarge eller hvite. 

4 kommentarer:

 1. Hei, her var det mye fint på en gang. Gleder meg til å få ferdig den nye delen av hagen. å dette innlegget var veldig inspirerende :) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du ble inspirert, gleder meg til å se bilder fra den nye delen av hagen din.

   Slett
 2. Kjekt å se sommerblomster dine! Regner med at ikke alle bildene er fra i år. Jeg sår som regel alltid cosmos og tagetes. I høst tok jeg frø av spansk margeritt som jeg hadde i krukker, og nå har jeg massevis av små planter, noen allerede plantet ut i krukker og noen som står på vent i vinduskarmen. Jeg synes det er kjekt med egenprodusert, og selvfølgelig er det noen kroner å spare... Ha en fin dag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, bildene er nok fra i fjor. Årets sommerblomster er ikke så veldig mange centimeter over bakken foreløpig. Så spennende at du fikk til å så spansk margeritt. Jeg prøvde, men ser ikke ut som det blir noe. Gjorde du noe spesielt?

   Slett