søndag 3. mai 2015

Gul lerkespore

Den gule lerkesporen er en fantastisk villig plante. I aprilutgaven av Norsk hagetidend stod det en fin faktaside om denne planten, men det var en ting jeg stusset litt på. Det står at planten ikke tåler flytting. Dette er ikke min erfaring. Det går fint an å flytte selvsådde frøplanter, og enten plante direkte der du vil ha den, eller på en mellomstasjon i en potte.

Gul lerkespore er en veldig hyggelig og villig plante.
Spesielt fin på steder med lite jord, men den trives godt i bedet også.


Min startplante er i utgangspunktet flyttet fra en hage i Oslo til min hage her i Haugesund, og det gikk helt fint. Nå har jeg mengder av gul lerkespore i hagen med flott blomstring fra mai til oktober. Den første blomsten la jeg merke til i går.

Blå lerkespore har jeg imidlertid ikke fått til, foreløpig. For noen uker siden snakket Rolf Eide om stauder og blå lerkesporer i Haugesund hagelag, han fortalte at de blå er vanskelige å få til, spesielt den lyseblå. Det er fordi den får nye blader om høsten og derfor ikke liker barfrost. De gule ser imidlertid ut til å tåle det meste, herdig til H6-H7, jeg har dem både i sol og skygge.

 

3 kommentarer:

 1. Så fiin den var :) Herlig vær her i vest for tiden! Ha en fin ettermiddag og kveld :)

  SvarSlett
 2. Hei
  Så herlig at det er flere, som liker gule blomster. Jeg skulle gjerne hatt noen villige planter på enkelte steder i hagen, så nå skal jeg merke meg navnet til denne flotte her.
  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lerkesporen er fint. Selv liker jeg godt blomster som sprer seg

   Slett