tirsdag 28. april 2015

Kompost og kålsalat

Skrekk og gru! Det har vært nattefrost her både i går og i forgårs. Og jeg som plantet ut min nye venn Fizz på søndag. Heldigvis hadde jeg lagt vinduer over pallekarmen, det ser ut som det har gått bra, men de ser litt slappe ut, håper det bare skyldes omplantingen. Heldig at jeg beholdt noen i drivhuset i tilfellet. Det er jo litt tidlig å sette ut sarte planter, selv om de er herdet.

Har aldri prøvd Fizz før, det skal være en vinterherdig plukksalat skråstrek kål, som både kan brukes i salater, og som kokt eller dampet. Blir spennende å prøve.


Håper fizzen har klart seg under glassbeskyttelsen med frost første natt etter utplanting.
Den grønne planten i forgrunnen er en ruccola som kommer igjen hvert år.

I går fikk jeg endelig ryddet i komposten. Bingen er ikke stor nok til at det er plass til to rom, og jeg er ikke så veldig flink til å sortere ut kvist og kvast som er for tjukke for komposten. Men i går fikk jeg dradd ut det øverste laget med kvister og årets døde stauderester og lagt det der den gamle komposten stod. Så får jeg jobbe litt med den utover, samtidig som jeg prøver å få tak i den gode jorden som ligger i bunn av denne. Trenger den til alle utekrukkene som snart skal fylles med blant annet sommerblomster.

Komposten etter rydding. Bingen har løs front sånn at jeg kommer til nedover.

2 kommentarer:

  1. Nattefrost! Det er ikke kjekt. Det har vært en spennende vår, både med hage og lamming. Her har det gått greit. Håper det går bra med salaten din også. Ha en fin dag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Fortsatt fin dag til deg også, du, jeg var inne på siden din, men fant ikke noen steder det gikk an å følge, gi beskjed hvis det er noe jeg har oversett.

      Slett