lørdag 6. juni 2015

Tomater endelig

Jeg liker jo ikke stress i hagen, men i vår har jeg stresset litt med at jeg ikke har hatt anledning til å få tomatene over i større potter. Men endelig, i dag fikk jeg gjort det. "Undervanningssystemet ble ordnet, pottene vasket og nå står alle tomatplantene på geledd.

Håper jeg får like stor avling i år som i fjor. 

Dette er tredje året jeg har coctailtomaten Supersweet, den har vist seg å få en veldig fin avling, så jeg håper på det i år også. Jeg planter den i store potter som jeg fyller med omtrent fifty fifty plantejord og kukompost, og setter dem oppi et kar jeg har laget, det vil si Hald har laget. Karet er foret med ungenes gamle badebasseng. Tidligere hadde jeg et brett som jeg la oppå og som jeg satte pottene på med undervanningsduk og en veke ned i vannet under, men de siste årene har jeg rett og slett fylt karet med lecakuler og vann sånn at pottene står oppå lecakulene. Det fungerer faktisk fint og gjør at jeg kan reise bort en ukes tid uten vanningshjelp. Da setter jeg basilikumen oppi karet også. Lecakulene bruker jeg om igjen.

Sånn ser karet ut.
Og her er plantene på plass. 

Jeg har ikke varme i drivhuset så foreløpig er tomatplantene små. Nå er det bare å vente på at de vokser til. Og pleie dem med vann og gjødsel. Forhåpentligvis blir det mye sol, så de får det godt og varmt.

6 kommentarer:

 1. Hei
  Solmodne, egne tomater - det finnes vel ikke noe som er bedre enn det. Veldig smart løsning du har på selvvanning. Man er likesom avhengig av det i ferien.
  Nyt tiden fremover. Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Så flott at du har fått tomatplantene på plass! Jeg venter fremdeles på godt nok vær til å støpe grunnmur til drivhuset mitt, så tomatene blir visst stående i kjøkkenvinduet i år også... Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 3. Veldig smart det undervanningsystemet ditt! Der får tomatplantene det fint :) Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Der står de fint og troner, tomatene dine:) Smart løsning! Du spurte meg om Gudeblomsten min. Denne er kjøpt. Jeg prøvde å så for en del år tilbake, men det ble ingenting av den. Tror ikke de er de letteste å få til og det tar nok tid før man eventuelt får blomstring. Tror du skal finne dem i gartnerier, kanskje ikke Plantasjen og andre som har noe begrenset utvalg.... Den er en fryd å ha i hagen, så vel verd å lete litt etter den:)

  Jannicke

  SvarSlett
 5. Sommeren blir perfekt med tomater fra egen hage! Jeg prøver meg på en spisspaprika i år, men etter et kraftig llusangrep så skal det vel godt gjøres. Lykke til med tomatavlingen!

  SvarSlett
 6. Takker for alle hyggelige tilbakemeldinger. Gudeblomsten er satt på listen over ting jeg har lyst til å prøve. Prøv å spyl bort lusene på paprikaplanten med vann, Bille.

  SvarSlett