tirsdag 16. juni 2015

Duftende deilige roser


Jeg har en fantastisk rose som vokser sammen med en gul vivendel. De liker seg godt sammen de to. Begge vokste her i hagen da vi overtok, vivendelen der den fortsatt står mens rosen er flyttet.
Problemet, i den grad det er et problem, er at jeg gjerne skulle visst hvilken rose det er. Legger ut noen bilder her så kanskje noen kjenner den igjen. Disse bildene er tatt på denne tiden i juni for noen år siden, dette året er det fortsatt bare såvidt et par knopper viser rødfarge. Rosen lukter godt og den remonterer ikke, men blomstrer ganske lenge. Hagen er opprinnelig fra trettitallet, men når den er plantet aner jeg ikke. Det gikk noen år før jeg fikk se blomstene, etter at jeg fant ut at den ikke skulle klippes. Nå klipper jeg bare bort det som er dødt. Det rare er at den delen av rosen som vokser ved siden av vivendelen blir kanskje halvannen meter høy, mens inni selve vivendelen er det noen greiner som blir en tre, fire, kanskje fem meter. Jeg kan ikke huske at jeg har plantet noen annen rose her, og for meg ser den lik ut, men den var heller ikke plantet som en klatrerose der den stod før, men i et bed. Rosen sprer seg utover i plenen. Noen som har noe forslag?4 kommentarer:

 1. Nydelige roser og farge, men jeg har dessverre ingen peiling på sortsnavn. Det er mulig å google bilder etter farge, kanskje du finner noe som ligner?

  SvarSlett
 2. Den kjenner jeg dessverre ikke til. Det er nok en gammel sort, for de er som oftest engangsblomstrende. Veldig fin, og det er synd at jeg ikke får kjent duften ;)

  SvarSlett
 3. Nydelig rose :-) Har ikke noe tips om hva den kan hete dessverre.
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger på rosen, navn eller ikke, den er like fin.

  SvarSlett