søndag 21. juni 2015

Sen sommer

Ikke bare sen vår, men er det også ekstra sen sommer i år? Var inne og kikket på bilder og la merke til hvor mye kortere plantene er kommet i år enn tidligere. Mye av det som vanligvis står i full blomst på denne tiden har bare små knopper hos meg foreløpig.

Sånn så azalea feuerwerk ut den gang dette bildet ble tatt 5.juni for noen år siden. Nå er vi langt over midten av måneden og den har nettopp så vidt sprunget ut med langt færre blomster enn her.Dette bildet av denne røde klokkebusken ble tatt 12. juni, den har knopper i år, men foreløpig er de tett knyttet sammen. Den rosa har faktisk kommet litt lenger enn den røde og har noen få åpne blomster.

Dette bildet er fra 17. juni i fjor. I år har knapt knoppene på stjernetoppen vist seg.
Sånn så denne gule dagliljen ut på denne tiden i fjor, og den hadde sett sånn ut en stund. Foreløpig er det ikke antydning til utsprungne blomster i år. 
Listen er lenger av sene blomster, rosene har fortsatt bare små knopper, peonene, irisen. Ikke det at blomstene trenger å vise seg på et spesielt tidspunkt, de kommer når de kommer. Men syns denne forsinkelsen er veldig tydelig i år i forhold til sesongvariasjoner andre år i mellom. Er det sånn over alt eller er det bare her på vestlandet?

6 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk tenkt akkurat det samme. Syns liksom å kunne huske at alt var lengre fremme i fjor på samme tid, og da jeg sjekket fotoarkivet stemte det. Så det er ikke bare på vestlandet men også i Hedmark at sommeren er forsinket :-) Forhåpentlig tar det seg inn før frosten kommer tilbake :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, får håpe vi får en lang og fin blomstring til langt ut på høsten.

   Slett
 2. Ja, det har gått litt langsommere iår, og da har det blitt tid til å nyte våren litt lenger. Men nå lengter nok de fleste etter varme !
  Takk for titten i hagen din :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg lengter i hvert fall, selv om det er fint når alt blomstrer ekstra lenge.

   Slett
 3. Det er helt klart senere i år. Den store blomstringen har ennå ikke startet, men det begynner å skje litt av hvert nå, heldigvis:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg. Trenger litt fullsommer kjenner jeg.

   Slett