mandag 29. juni 2015

Sommereksplosjon

På noen få dager har snegler og planter både i antall og størrelse eksplodert i hagen. Alt har vokst som om det skulle ha gått flere uker. Revebjellene har åpnet seg, den lysegule ballblommen jeg skrev om for litt siden ser plutselig ut som en rosebusk, kiwien er på vei ut i hagen og stjernetoppen som knapt hadde synlige knopper for en ukes tid siden står nå i full blomst. Etter å ha vært borte fra hagen noen dager er det å komme hjem igjen nesten som å komme til en ny verden. En ny verden som også består av en mengde snegler og en nikkesyrin som er i ferd med å blomstre av. Det første jeg måtte gjøre var selvsagt å ta en runde i regnværet.

Stjernetoppen har begynt å blomstre.
Tulipanene er borte og de selvsådde revebjellene har overtatt ballet.

Denne hvite revebjellen snor seg inni en oppstammet rose. 

Revebjellene slår seg ned over alt i hagen min. Jeg flytter rundt på en del i løpet av våren, men mange blir stående igjen der de har sådd seg. Bladrosetten er veldig lett å flytte. Det er utrolig at så høye planter klarer å stå oppreist med et så grunt rotsystem. I bakgrunnen kan du se at nikkesyrinens blomster har sprunget ut og blitt lysere. Det eneste triste med denne busken er at blomstringen er så kort. Flere blomster er allerede visne.

Ballblommen som jeg fortalte om litt tidligere er nesten blitt litt roseaktig og har fått en stor tue til tross for at den ble plantet i fjor høst. Legg merke til den grønne stengelen som kommer smygende bak, det er en kiwi som tydeligvis har tenkt seg en tur ut i bedet. 

Det triste er selvsagt at det med ett krelte av snegler i alle fasonger i hagen, selv om det bare hadde regnet et par timer. Spesielt gikk det ut over de oransje valmuene som var blitt til lett tilgjengelig sneglemat i regnværet. Saksen måtte brukes flittig.  

Så langt har jeg bare fått tatt en kort tur rundt i hagen, får ta en lengre runde etter middag, både for å studere de siste dagers utvikling videre og for å se om jeg kan få has på sneglene. Sneglefellene som er plassert rundt om kring regner jeg med er fulle, så jeg får kanskje starte med å tømme dem. Snegler eller ikke, gleder meg til noen fine dager i hagen.

6 kommentarer:

 1. Hei
  Så frodig og fint det er blitt hos deg. Det merkes at sommervarmen har kommet. Her er også alle revebjeller velkomne, og jeg gjør som deg, flytter rundt på småbarn.
  Nyt dagen!
  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Hei,det er utrolig gøy å komme hjem til full blomstring. Det er sommer det :) Ha en fortsatt fin "oppdagelsereise" rundt om i hagen :)

  SvarSlett
 3. Det er moro å ta turer i hagen nå - det skjer noe nytt hele tiden. Jeg har til stadighet gledesutbrudd :)

  SvarSlett
 4. Ja, det er en fantastisk tid. Deilig at det går an å være ute uten vinterjakke også.

  SvarSlett
 5. :):) oppdaget nettopp bloggen din, her skal jeg titte mer rundt:) Ps: anbefaler nematoder dersom du sliter med snegler:) Nemaslug er meget effektivt dersom behandlingen følges opp med gjentagelser:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig, velkommen hit. Har sett lite snegler her så langt, så da det plutselig var enorme mengder på noen få dager kom det litt brått på, men hvis dette fortsetter må jeg prøve det som er tror jeg.

   Slett