lørdag 20. mai 2017

Grønne tulipaner

Fantastiske grønne tulipaner. Jeg visste jo at jeg liker grønne blomster, men at jeg skulle like disse grønne tulipanene så godt trodde jeg ikke. Kjøpte dem i fjor høst, og syns de så litt kjedelige ut på bildet på pakken, men de er så fine i virkeligheten. Vet ikke helt om jeg klarer å formidle det på bildene her.


Morgenlyset gjennom denne grønne tulipanen (tulipa formosa). Blir 45 cm høy og blomstrer i april - mai, eller midten av mai her da, siden den nettopp er begynt å blomstre. Løkene ble satt i en stor krukke i slutten av november, som er et helt vanlig tidspunkt for å sette blomsterløk her på Vestlandet.  

Bildet på løkpakken viser en mye gulere tulipan med grønne striper. 

Grønne blomster er kult. 

Det er ikke lenge siden jeg fikk en avlegger av koreabronseblad, takk Gro, da var de så vidt kommet opp, nå to uker senere er de allerede blitt kjempehøye. Jeg har dem i en krukke i år, har tenkt å plante dem i skråningen bak drivhuset når det er ferdig. 

Og så neste grønne tulipan. Denne heter Viridiflora Spring Green. Den skal også blomstre i april - mai, og begynte vel å blomstre en ukes tid før den over. 

Det er jo ikke alltid tulipaner er flerårig, men denne er merket med at den er det. Den liker seg i sol/halvskygge. Og den er også plantet i en krukke. 

Plukket inn noen av denne til 17. mai buketten, og den ble veldig fin der.  

Spesielle tulipaner blir ofte sagt å bare være ettårige, sånn generelt sett, men denne frynsetulipanen har nå kommet igjen på tredje året. Håper den danner sideløker der nede i jorden, som da kanskje kommer til neste år. Jeg vet ikke hva denne heter, fordi den kom med tulipaner som Haugesund hagelag fikk av kommunen for å selge til medlemmene (istedet for at de måtte kaste dem). 
Jeg hadde en nydelig morgenstund i hagen i dag, varmt og sol og mørke skyer, og så kom regnet og jeg fikk spist frokost og vært litt på bloggen, men nå har det sluttet å regne og jeg må ut igjen, for det er meldt mye regn senere i dag. Ha en super helg i hagen.

18 kommentarer:

 1. Grønne tulipaner er flotte! Trenger noen med dempede farger innimellom alt som sier pang! Misunner dere vestlendinger som lykkes med tulipaner i krukke.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går litt opp og ned akkurat med det, noen tulipaner funker i krukke, andre ikke så godt. Jeg har dem uansett bare der en vinter og så må de ut i bedet. :)

   Slett
 2. Hei. Grønne tulipaner. Fint med litt duse farger, Ikke alltid de fargesprakende. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Grønne blomster er veldig fint og spesielt! Jeg liker de veldig godt.
  God helg.

  SvarSlett
 4. Nydelige tulipaner! Jeg liker grønne blomster veldig godt. God helg

  SvarSlett
 5. Spennende med grønne Tulipaner, det har jeg aldri sett før.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Første gang for meg også, derfor jeg kjøpte dem :)

   Slett
 6. Nydelige tulipaner. Spring Green har jeg også hatt, de er lekre.

  SvarSlett
 7. Bronseblad er en fltt plante, og den srer seg ganske raskt. Den kommer du til å få glede av:-)
  Tulipaner er flott på våren, så er det bare å huske hvor de står, og hvor en kan plante flere til høsten.
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det å huske hvor løkblomstene står er et problem. Har tenkt i år at jeg skal sette løkene fra krukkene i bedene før bladene til de som står der er borte. Kjedelig å ødelegge eksisterende løker når nye skal plantes. :)

   Slett
 8. Jeg og liker grønne blomster:) Vakre tulipaner du har fått i blomst!
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett