torsdag 16. februar 2017

Fru Halds hage i Norsk hagetidend

I neste nummer av Norsk Hagetidend, som kommer i begynnelsen av mars, blir det et innslag fra fru Halds hage. Jeg har jo begynt litt i hagen, i finværet på mandag fikk jeg startet på ryddingen av utestuen. Og om ikke så lenge kommer plantene fra kjelleren opp i lyset igjen.

Blir jo spennende, dette bildet kan jeg ikke en gang huske at ble tatt, men det må det jo ha blitt. Drivhuset er jo historie, men georgine- og himmelsblommaknollene er til oppbevaring i kjelleren. Irene Jacobsen som har laget reportasjen er flink så det blir nok bra. Irene er forresten, sammen med Kari Nygaard, i disse dager aktuell med hageboken Barbeinthagen med mange inspirerende tips til innredning av hagen. To hagebøker fra Haugesund på ett år, det er ikke verst. En kan aldri få nok hagebøker, og min, Fru Halds hage, er fortsatt i salg.
Deilig med sol som varmer, da får i hvert fall jeg lyst til å være ute.  Det gikk faktisk godt an å sitte ute uten yttertøy og kose seg også. I vasen de første klosterklokkene.

Stakkars løker som har vært glemt i en bøtte gjennom hele vinteren, nå har de i hvert fall fått litt mose rundt kroppen. 

Tulipanene i disse to krukkene skulle jo egentlig drives fram i drivhuset, men sånn ble det ikke, så nå kommer de når de kommer. Lyngen i bakgrunnen er snart i full blomst. 
Himmelsblommaen nevnt øverst har veldig små knoller, nesten som små fingre i knipper, og blomstene en intens og vakker blåfarge. Det er fortsatt lenge til georginene begynner å blomstre, men de er vel verdt å vente på. 

Jeg har mine georginer i krukker. Det er for mye snegler og fuktighet her for at det går an å ha dem direkte i bedet. Jeg prøvde i fjor og det var ikke særlig vellykket. Vanligvis setter jeg dem i krukker i drivhuset sånn i mars, selv om det skulle bli en og annen frostnatt gjør ikke det noe når knollene ligger i jorden. Blir det kaldt etter at de har begynt å spire legger jeg noe over. I år blir det vel å ta dem direkte ut sånn en gang etter påske. 
 Ja, det ble litt av hvert. I dag er det tåke og striregn her, ikke noe festlig utevær i det hele tatt. Så da blir det å kose seg inne, jeg skal orientere meg litt mer om hvordan en lager drivhus av gamle vinduer. Ha en fortsatt fin uke.

22 kommentarer:

 1. Det skal bli gøy å lese når bladet kommer! Det høres eventyrlig ut å kunne begynne i hagen alt nå. Her striregner det og det er -4 grader. Skal ikke beveve meg ute i dag,nei...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag er det fint her, fem pluss i dag morges og blå himmel, kanskje det blir en tur ut etter jobb hvis det varer. :)

   Slett
 2. Så spennende! Skal bli kjekt å lese, når den tid kommer. Her er det også regn og tåke i dag, så nå skal vi snart brenne kvisthaugen vår, og da blir det så mye finere rundt oss:) Det skal bli spennende å følge drivhusplanene dine fremover, og gamle vinduer går det fint an å bruke. Lykke til, og ha en fin dag i regnet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må prøve å finne litt flere vinduer, og en dør, det ser ut til å bli det vanskeligste. Gøy å brenne kvister, det gjør vi når vi er på fjellet, her er det ikke mulig. :)

   Slett
 3. Hei. det blir spennende når bladet kommer. Jeg misunner deg bar mark. Her er det en del snø enda, men nå har vi iallefall fått noen plussgrader. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen kom ikke helt opp hit. Litt synd for alle ungene som nesten ikke har fått gått på ski i vinter. Men i hagen er det vårlig :)

   Slett
 4. Så spennende Ingeborg!
  Da skal jeg få tak i det bladet:)
  Alltid kjekt å lese om noen en "kjenner"..og Kari med Barbeinthagen har jeg også ventet på.
  Her er det blitt is-regn idag...håper på plussgrader igjen, vil så gjerne sette igang ute nå:)

  SvarSlett
 5. Så stas! En stund siden de var hos deg, da?
  Håh! Det du viser ligger nok et par måneder fram i tid her.
  Sådde de utrolig blå blomstene en gang for lenge siden, og de knollene er nok kommet bort.

  SvarSlett
 6. Så hyggelig da! Jeg abonnerer ikke lenger, men må jo kjøpe bladet i butikken nå.
  Skal bli topp å lese om deg der.

  Riktig god helg :-)

  SvarSlett
 7. Jeg gleder meg til å lese, Ingeborg! Nå er det nesten lyst her, og det kribler i kroppen etter å få gjort noe i hagen. Har egentlig alt ofr mye annet som må gjøres om lørdagene, men et par timer i hagen kan jeg klare å presse inn! Ha en fin lørdag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fridagene går fort, er veldig mye som står på programmet, denne lørdagen var jeg først litt rundt og kikket etter vinduer til drivhuset i bruktbutikker, og så måtte jeg se datteren min delta i nm vektløfting, som denne gang var i Haugesund. :)

   Slett
 8. Vad trevligt med en artikel i tidningen. Ser riktigt mysigt ut i ditt uterum. Hade tänkt göra precis tvärtom, med mina dahlior. Hade dem i krukor förra året, och de flesta blommade inte alls. Tänk att det är dags snart att starta upp, med trädgården. Härligt.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde også en krukke som ikke blomstret i fjor, håper de kommer i år. Men i bedet ble de spist opp av sneglene, alle slags snegler.

   Slett
 9. Jag har sakt opp mitt abonement, og neste nummer blir det siste Hagetiden jeg leser. Så jeg får med meg artikkel om hagen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du akkurat får med deg den. Jeg abonnerer på to hageblader, og jeg må innrømme at det ikke er så lett å få tid til å lese dem i tide. Har akkurat pløyd gjennom fire.

   Slett
 10. Så spennende! Jeg gleder meg til å lese. Det er spesielt artig å lese artikler når man "vet hvem det er".
  Her stråler solen etter nesten to uker med tåke, så nå skal jeg ut å kose meg!
  Ha en fin dag!
  Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint. Her har det vært litt yrete i dag, så det ble bare en kort tur ut :)

   Slett
 11. Gleder meg til å lese om deg! :-) Likte boka di godt. Tusen takk for tilbakemeldinger på bloggen. :-)

  SvarSlett