tirsdag 9. august 2016

Augustblomstring

Noe av det fineste med å være borte fra hagen er å komme tilbake å se det spranget som er gjort siden sist. Det å gå rundt i hagen, bli litt trist over det som er avblomstret og borte, men frem for alt registrere alt det spennende som har skjedd. August er min favorittmåned i hagen, og kanskje er det fordi dette er den måneden jeg oftest kommer tilbake. Og så får jeg heller leve med at august også kan bety de første høststormene, som den i natt som har lagt flatt både solsikker, kjempealant og ikke minst sølvpilen min, men mer om det siden. Nå noen bilder fra før stormen.

En av georginene som står i krukker på terrassen. Navn ukjent. 

Tagetes sådd fra frø. Står også i krukke på terrassen. Tagetes tenuifolia, red gem, men de ble ikke så veldig røde syns jeg, mest gule og noen oransje. 25 cm høye.

Canna canova scarlet bronze. Har ikke blomstret ennå, men har i hvert fall vokst godt i krukke etter at jeg i fjor innså at den ikke kunne stå direkte i bedet uten å bli spist opp av sneglene. Er enkel å overvintre inne. Jeg graver den opp og setter den i en mindre potte. Her vokser den sammen med tagetes (tangerine gem tror jeg, og kjempetagetes til venstre som fortsatt er i knopp). 

Denne blodbegeren er overvintret inne for andre året. Her er den i ferd med å smyge seg ut av buret sitt og helt ta over pierisen som vokser i en krukke. 

Denne lysegule blomkarsen (tropaeolum majus milkmaid) er sådd fra frø kjøpt gjennom hageselskapets bie elsker blomst prosjekt. Den står i fullstendig skygge i en beholder som den ser ut som den har prøvd å stikke fra i løpet av noen få juliuker. 

På trappen mot øst står noen fuksia, navn ukjent, fuksia er veldig kjekke å ha i skyggen og de blomstrer lenge utover høsten, helt til jeg tar dem inn når frosten kommer. Noen frostnetter tåler de godt. 

Foreløpig har jeg bare sett fra vinduet at sølvpilen har veltet, våger nesten ikke gå ut for å se hva mer som har skjedd, men jeg tror disse fuksiaene skal stå noenlunde skjermet for nordvesten, får de for mye vind kan nok greinene knekke. Ha en fortsatt fin uke, uansett vær.

10 kommentarer:

 1. Så flotte Augustblomster du viser, håper de har klart seg i stormen! Her er det mange som har lagt seg flatt, og det er grønt løv på bakken og på veien. Men sånn er det å være Vestlending, det er bare å brette opp ermene å rydde opp etter uværet. Lykke til med det og ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i dag er det sol og oppholdsvær så jeg må ut på en skikkelig inspeksjonsrunde etter jobb. Fikk aldri tid i går, men treet ble dradd på plass og tjoret fast, så får vi se hvordan det går med det.

   Slett
 2. Flotte blikkfang du deler,Ingeborg!
  August er også en av mine favorittmåneder...mye å glede seg over fremmover ennå:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper på litt mer sommer og værmeldingen er fin for neste uke. :)

   Slett
 3. Så mange fine blomster du har i Hagen din. Været her vest byr på mange utfordringer for oss , men det lyt me berre godta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, været her byr på både utfordringer og gleder, og hagen må tilpasses der etter. :)

   Slett
 4. Skjønner godt at du koser deg når dette blomsterfloret venter. :) Nydelig georgine og fuksiaer. Så stilig med blodbeger i bur. Flott blomkarse også. Ser ut som den trives til tross for mangel på sol. Liker tagetes din. Kanskje vi kan bytte noen frø til høsten? Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart vi kan bytte frø, snakkes om det senere. :)

   Slett
 5. Herlig stemning i augusthagen din! Milkmaid driver og krabber hos meg også, den er nesten altfor stor! Men fin gulfarge.

  SvarSlett