søndag 1. november 2015

Vektløfting og fiskedam

Selv om dette er en hageblogg må jeg gratulere datteren min med nordisk mesterskap i vektløfting i helgen. Og da blir det også litt mimring om fiskedam, det nærmeste hun har kommet hageinteresse, foreløpig. Ha en fortsatt fin søndag.

Gratulerer med gull i nordisk junior i olympisk vektløfting 63 kg klassen til min yngste datter, Emma, som løftet mest av alle jentene, også de som var i høyere vektklasser. Det ble også norgesrekord på 75 kg i rykk. Bildet viser siste løftet på 91 kg i støt, og er hentet fra vektlofting.no/Arne Grostad.


Det er lenge siden Emma laget dam til fiskene sine i en murebøtte. Dammen ble kledd inn med stein og hadde naturlig utskiftning av vann fra takrennenutløet som sees under drivhushjørnet til venstre i bildet.
Rundt dammen vokste blant annet prydgress, dagliljer og reinfann. Nettet måtte på etter at en av de første fiskene forsvant på mystisk vis. 
Her koste gullfiskene seg i mange år fra tidlig vår til sen høst. Nå er fiskene historie, men bøtten står der ennå, jeg får den ikke opp. Skal gjøre et nytt forsøk til våren da jeg har en kiwiplante jeg gjerne vil sette akkurat her utenfor drivhuset sånn at jeg kan lede den inn for å se om varmen vil gi modne kiwier. 

18 kommentarer:

 1. Gratulerer!!! Så imponerende!! Det er utrolig morsomt når barna gjør det så bra! Gratulerer så mye med gulljenta! Ha en fin feiring i helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja, hun har det i hvert fall ikke fra meg:)

   Slett
 2. Gratulerer med dattera! Så gøy!
  Kult med dam da! Flink jente:) Kiwiplante høres veldig spennende ut! Kiwi er jo så godt;)

  Ønsker deg en fortsatt fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, vi har hatt mye gøy med den lille bøttedammen. Gleder meg til å se om jeg får noen frukter på kiwien når den står i drivhuset, ute har det ikke blitt noe foreløpig.

   Slett
 3. Bara att gratulera, förstår att du är en stolt förälder!

  SvarSlett
 4. Svar
  1. Takk. Uken har startet veldig bra med lettskyet himmel og sol, håper det varer.

   Slett
 5. Hei!
  Gratulerer! Det spørs om hun får sove noe særlig i natt. Sånt må man bli enormt gira av. Snakker ikke av erfaring.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, hun er nok veldig fornøyd. Jeg også.

   Slett
 6. Gratulere så mye! Så gøy med datteren din!
  Det blir nok fint med kiwi i dammen. Jeg har ikke fisk i min dam, da måtte jeg nok ha hatt nett over jeg også.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Dette kan vel knapt kalles en dam sammenlignet med din.:) Jeg har fortsatt løse planer om en ny liten dam, men når det blir vet jeg ikke...

   Slett
 7. Jøss, for ei sprek jente. Gratulerer.

  SvarSlett
 8. Gratulerer! Du verden, imponert! Fiskene til dattera di, overvintra de ute? Det frøs ikke i bøtta? Hadde vært moro med fiskedam!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Nei, hun hadde dem inne på rommet sitt om vinteren, men de var vel ute fra begynnelsen av mai til slutten av oktober.

   Slett