torsdag 6. august 2015

Ferskenfargede roserAv en eller annen grunn har det tilfeldigvis kommet inn noen roser som går mot fersken i fargeskalaen i hagen de siste årene. Disse rosene syns jeg passer godt sammen med blått, lilla og rosa for den del. Og selvsagt oransje.


Dette skal være en Charles Austin rose, ausfather. Den har stått her siden 2008, og først i år har den begynt å gjøre litt av seg. Her har den selskap av en stor kattemynte.


Den står sammen med mange forskjellige stauder. Revebjellene gjør alltid mye av seg, det samme gjør de oransje liljene som stod i hagen da vi overtok for 20 år siden, og som jeg foreløpig ikke vet hva heter. Den rosa helt til høyre i bildet er en gyllenlakk. 


Kanskje noen vet navnet på denne liljen?

Dette er en buskrose med mange små blomster. Navnet er Ghislane de feligonde. Den skal bli 1,5 meter høy, men har etter tre år ikke nådd den høyden ennå. Den er herdig til sone 3, og skal ha en lun og solrik vokseplass og det har den fått. 

Dette er Alchymist, en slyng/buskrose som får store og fyldige blomster med en svak duft. Den har bare en blomstring og er herdig til sone 4. 


Nærbilde av en alchymist som er litt på hell. Denne rosen ble plantet mot en levegg i fjor sommer og jeg syns den har vokst mye på ett år. Har hatt litt problemer med kvitfly, men håper det er forbigående.

8 kommentarer:

 1. Lekre roser i nydelige farger! Og flott sammenplanting :-)
  Ha en fin sommerhelg :-)

  SvarSlett
 2. Er det en gammel lilje du har? For meg ser det ut til å være en Tigerlilje.

  SvarSlett
 3. Takker for tilbakemeldinger. Ja, jeg satser på en fin sommerhelg. Jeg vet ikke hvor gammel liljen er, den stod her da jeg flyttet inn for tjue år siden og jeg tror ikke akkurat at den var nyplantet. Tror det er en ganske vanlig lilje, jeg får google tigerlilje. Ha en fin helg dere også.

  SvarSlett
 4. Tigerliljen blir også noen steder i landet kalt Keiserkrone.Den var ganske vanlig før i tiden. Jeg syns den er en fin gammeldags lilje, som lyser opp i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så det er det samme, det visste jeg ikke. Skal sjekke opp mot de jeg har. Takk skal du ha for info.

   Slett
 5. Nydelige ferskenfargede roser! Deilige venner i hagen.

  SvarSlett