torsdag 20. august 2015

Evighetsblomst

For noen år siden kjøpte jeg en pakke frø av en rosa evighetsblomst som heter Nikkesolveng. Dette er en sommerblomst som jeg siden har sådd av egne frø. Det er enkelt å ta frø, og den spirer lett. Jeg pleier å ha den i en krukke på terrassen, og noen ganger, hvis jeg kommer på det når blomstene er på sitt fineste plukker jeg små buketter som bare er å sette i vasen - og så varer de, ja, evig. Eller i hvert fall til de blir for støvete. 

Her står nikkesolvengen i en terrakottakrukke på terrassen sammen med en hvit lobelia som for tiden er plassert i et fuglebur.Nikkesolveng blomstrer fra juli til september, og planten skyter nye skudd hvis den klippes nesten ned. Må innrømme at jeg ikke er så flink med akkurat det. 
Blomstene er lett nikkende, så det er ekstra fint å se dem nedenfra. Nikkesolvengen skal bli omtrent 40 cm høy.

Som regel planter jeg dem i potte, men det hender at noen finner veien ut i bedet også. Personlig liker jeg godt rosa og oransje sammen.

Føler meg heldig som har hage, og løper ut med det samme jeg er ferdig på jobb. Har en lang liste med ting jeg har lyst til å gjøre, og en av dem er å "redde" litt slitne sommerblomster som vokser i krukker. Noen ganger blir krukkene for små, eller det blir for tørt når det er varmt som nå, og jeg får rett og slett ikke vannet dem i tide. Da kan de få et nytt liv hvis jeg planter dem ut i bedet. Det er alltid et eller annet sted som trenger litt farge etter hvert som stauder blir ferdigblomstret. Kanskje jeg skal klippe ned Nikkesolvengen også og se om den rekker og komme igjen før vinteren. Ha en fortsatt fin sommerdag.

16 kommentarer:

 1. Hei! Fint med blomster som varer evig. Å, så lekkert med hvit lobelia i bur! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg syns lobelia i bur er ganske dekorativt.

   Slett
 2. Dette minnet meg på at jeg har en pose med "evighetsfrø" liggende. Kanskje neste år? De ser fine ut:)

  SvarSlett
 3. Men de er jo riktig søte :)
  Har ikke sådd "evighetsblomster" siden jeg fikk velge en frøpose da jeg var barn... Kanskje noe å prøve igjen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, evighetsblomster er jo litt åttitalls, eller var det syttitalls? Men ute er de i hvert fall veldig fine, og det er jo ikke nødvendig å tørke dem hvis en ikke vil.

   Slett
 4. Vakker plante! Hyggelig med de man bruker år etter år :)

  SvarSlett
 5. Nydelig farge :-) Og kjekt med blomster som holder en stund.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant. Tørkede blomster er ikke egentlig min greie, men de er nå litt søte også da. Så blir det litt annerledes når en har dyrket dem selv.

   Slett
 6. Jeg har en annen 'Gomphrena globosa' som brukes som evighetsblomst. Den blir lysere etter ei stund, men varer lenge den også. Såes fra frø tidlig om våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Googlet, den var også veldig fin. Kanskje jeg skal prøve den til neste år.

   Slett
 7. Nydelige blomster! :) De har jeg ikke hørt om. Herlig med buret! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg hadde heller aldri hørt om den før jeg lot meg friste av bildet på frøpakken.

   Slett
 8. Hvor er frøene på planten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, du må bare følge med etter hvert som blomster går over til frøstand, så vidt jeg husker kan du drysse frøene ut når de er klar, lurer på om de er hvite, har ikke hatt denne planten i det siste. Skal sjekke om jeg har bilder av frøene når jeg får igjen pcen min fra verksted, men du finner nok ut av det :)

   Slett