mandag 30. januar 2023

Hagen i slutten av januar

 Etter noen dager med mildvær har snøen smeltet og det begynner å kikke fram spirer. Ikke noe wow og stort, men fint allikevel, en ørliten vårfølelse selv om det er en måned igjen av vinteren. 

Vinteren kom litt for fort for meg i år, men nå er det på tide å rydde litt i drivhuset. I helgen fikk jeg tatt bort alt som var dødt, og klippet ned vindrueranken (som jeg etterpå leste skulle vært gjort i oktober), og jeg fant noen Physalisfrø som ikke var mugne og som jeg derfor sådde, så får vi se. Har to avleggere inne også. 

Utenfor drivhuset står en bredbladet Bambus i krukke, en jeg fikk av en hagevenn i høst. Ser ut som det går veldig fint. 

Inne i drivhuset vokser en avlegger av den helt vanlige salvien som jeg har i urtebedet, en grein som knakk i høst, tenk at den har overlevd og rotet seg i løpet av vinteren. Vi har tross alt hatt mye mer snø og kulde enn vanlig. 

Nederst i hagen begynner rabarbraen og vise seg. 

Og under tujahekken har snøklokkespirene begynt å få hvitt i det grønne. 

Øverst i hagen står Malurt Nana og venter på bedre tider, den har spredt seg ganske godt i løpet av fjorårets sommersesong. 

I urtebedet har den flatbladete persillen klart seg overraskende bra. Hvorfor garnkulene har havnet her vet jeg ikke. 

Det er litt gøy at sesongen har begynt litt, men jeg strener nå ikke ut i all slags vær, det er ganske kaldt. I morgen skal jeg på foredraget Tomater og skotsk landliv i hagelaget. Foredragsholder er Camilla Fredriksen. Regner med at det blir gøy. 
Ha en fin ny uke!

12 kommentarer:

 1. Oi, så langt våren har kommet hos deg! Det ser så herlig ut å se grønt gress og snøklokkespirer hos deg. Her er det fortsatt 30 cm med snø dessverre.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å se på innenifra, men skikkelig gufsent. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Det ser lovande ut, det blir vår också i år. Rabarbern brukar vara tidig hos mig också men inte så tidig som hos dig. Får nog vänta ett tag. Vi har haft några riktigt kalla och blåsiga dagar. Snöklockorna tittar också upp redan hos dig. Härligt. Hoppas det blir ett trevligt föredrag.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker alltid at alt kommer til samme tid hos alle (bortsett fra de helt nord da), plantene begynner forskjellig, men ender opp likt. Gleder meg til litt inspirasjon i kveld. :)

   Slett
 3. Det ligner da starten på et fint forår hos dig - ja, faktisk ligner det min have også, og vi har da lov at være optimister:-) Dejligt at finde frø og planter i drivhuset, som har overlevet kulden, men endnu bedre at finde vintergækker i haven!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kjennes som om våren har startet, selv om det fortsatt er vinter. :)

   Slett
 4. Jeg kan se dine små løgplanter myldrer op af jorden. Det er så skønt, når man kan finde de små vaser frem og plukke årets første lille buket.
  Det er utroligt, at rabarberne er så langt fremme. Du kan allerede begynde at glæde dig til årets første rabarberkage.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fin tid, med mye å se på, selv om det foreløpig er så smått, så smått. :)

   Slett
 5. Fantastiskt ändå hur glad man kan bli för så himla lite så här års. Tror nog jag får sätta ny salvia och rosmarin i vår. Det blev ju hastigt väldigt kallt i december och de såg inte bra ut i trädgårdslandet när jag kikade häromda'n. Borde gjort som du och rotat sticklingar.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant, jeg gleder meg over hver lille ting i hagen nå. Lenge siden min rosmarin har overvintret her, men jeg håper hvert år. :)

   Slett
 6. Hei! Du er heldig du! Det må være deilig å kunne smake på våren. Det er vel ikke så innmari lenge til at jeg kan gjøre det også. Jeg driver og beskjærer trær og busker. Det synes jeg er gøy. Høres ut som et spennende foredrag du skal på.
  God helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Foredraget var veldig inspirerende, men flere hundre tomatsorter kommer jeg nok ikke til å dyrke. Kanskje blir det et par ekstra i år. Litt vårlig her igjen, men mye regn, og vind. :)

   Slett