mandag 23. januar 2023

Drivhusplassen

Det er utrolig så lang tid det tar å få noe ferdig, men nå begynner det å komme seg også utenfor drivhuset. De fleste bildene er tatt i november.

Dette området er helt i enden, rett nedenfor trappen ned fra hagen. Treet er en Rogn som til våren får litt blomster rundt stammen. Hva var det jeg plantet der da? I hvert fall Krypjonsokkoll, tror jeg. 

Før jeg startet, rot og skrot og masse ugress mellom hellene. 

Etter å ha luket så godt jeg kunne ble det kostet ned sand i de smale mellomrommene. Regner med at jeg må gjøre det en gang til i vår, for når det regner siger sanden lenger nedover. 

Her ses plassen fra drivhuset, under løvet nærmest er det røde murstein. Helt borterst i bildet er et gammelt søppelskap tatt i bruk for plastpotter, kompostbingen står der, og et relativt nytt vedskjul, som også har hyller med plass til større potter på vindusveggen. 

Det var litt jobb å få underlaget flatt før hellene ble lagt, og rundt rognen måtte hellene skjæres. 

Trappen opp til hagen. og sanden er neste på plass. 

Det begynner å bli ryddig. Til høyre står alle pottene med planteavleggere som skal plantes andre steder i hagen, eller bli gitt bort til hagelagets planteloppemarked til våren. Til venstre kompostbingen, og noen heller som skal legges andre steder. 

Den nærmeste kompostbingen er akkurat tømt her. Treet i forkant er et oppstammet prydkirsebærtre. 

Plantebordet står mellom to trær av sorten svensk Asal. Bak plantebordet vokser Eføy på et veldig stygt gjerde. På bordet står det stort sett Primula (fra forrige innlegg), som nå er plantet rundt om kring i hagen. Bordet er fra Ikea, tror jeg har hatt det i tjue år, mesteparten av tiden inni det gamle drivhuset. Nå er platen ganske morken, så det har midlertidig fått en voksduk på seg. 


Trappen opp fra drivhusplassen til hagen, med flere avleggere på vent. 

Ja, her er det fortsatt vinterlig og snø på plenen, men håper på litt mer vårlig vær etter hvert. Normalt sett skulle snøklokkene ha vist seg, men vi får visst også vente på dem i år. 
Ha en fortsatt fin uke. 

16 kommentarer:

 1. 👏👏👏…det ligger mange timers arbeid på det du har gjordt,! Det blir en spennende tid nå fremover med hvilke blomster & busker som «dukker» opp 🍃🍃🍃😀

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig. Og snøklokkene har såvidt begynt å vise det hvite i blomsten :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  For en jobb du har gjort. Herlig med eget plantebord hvor en kan kose seg. Her har vi ikke snø men det har vært kaldt.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kulden kommer og går litt, men hvis det blir litt opphold kan jeg begynne å rydde i drivhuset (må alltid gå litt til og fra så litt kjedelig om det regner for mye). :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Ser så snyggt och fint ut med nyputsade stenplattor. Ser härligt ut med ett planteringsbord fullt av krukor.
  Ser fram emot en ny säsong.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig fornøyd med gulvet, skal bli så deilig å ha litt mer orden. :)

   Slett
 4. Hei!
  Det ser spennende ut. Morsomt å se prosessen underveis. Det blir så fint. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jo tatt litt tid sånn tidsmessig, men siste etappe med sand mellom hellene etc tok mindre tid enn beregnet, og det er ekstra deilig. :)

   Slett
 5. Flot arbejde med drivhuspladsen - og sikke mange potter du har rundt omkring! Jeg forstår du har haft travlt med at få styr på det hele!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg holder på med et prosjekt nederst i hagen (fjernet pallekarmene som var råtne), der jeg har flyttet bort en del planter, så da blir det ekstra mange potter. :)

   Slett
 6. Fint det blir på drivhusplassen! Alltid gøy å se litt rotete områder forvandlet til fine og funksjonelle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå gjelder det å få orden i drivhuset også :D

   Slett
 7. Det er en fin billedserie om drivhuspladsens forvandling fra et sted, der trænger til lidt vedligeholdelse til en fin og veltrimmet plads, med rensede fliser, potter med spændende indhold og et fint plantebord med dug på.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kommer seg heldigvis. Det er sånn at en går og irriterer seg over noe i lengre tid, og så tar det egentlig ikke så lang tid å få ordnet det. :)

   Slett
 8. En kjempejobb det der Ingeborg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men litt hjelp av mannen, og veldig gøy. :)

   Slett