mandag 16. januar 2023

En liten kavalkade med Primula

Det er faktisk ikke så lenge til det kan bli litt primulablomstring her, den helt vanlige blålilla har så vidt begynt, men det dreier seg foreløpig om én klissvåt blomst :D


Dette er i dag da, vi har fått litt snø igjen. Rosmarinen lever fortsatt, men det er ingen garanti for at den klarer seg helt til sommeren. 

Ha en fortsatt fin uke!

15 kommentarer:

 1. Så mange fine primula du har. De er så fine, og er noen av de første som blomstrer her om våren. Jeg liker de veldig godt, og prøver stadig noen nye sorter av de. Kuleprimula selvsår seg rundt om i hagen her.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg oppdager mer og mer hvor fine de er. Jeg har ikke spesifikt lagt merke til selvsådde kuleprimula her, men de blir i hvert fall ikke færre. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Nydelig med primula om våren. De har mange fine farger. Når våren kommer skal jeg skaffe meg flere.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg også, kan ikke bli for mange av dem. :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Det var en härlig samling du har. Jag har en cerisefärgad som är tidigt ute. Den blir nog säkert först i år också. Bollprimulorna klarar sig inte länge hos mig, det är tråkigt för de är så fina.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra det er mange sorter, noen for en hver hage. :)

   Slett
 4. Ja, jeg har også været rundt og se til alle de små nye primula jeg fik af en haveven sidste år, og der er allerede enkelte der blomstrer, men jeg glæder mig til at se farverne på alle de andre. Du har en flot samling af forskellige slags, og min yndling er nok etageprimula, men man bliver jo glad for dem allesammen - navnlig når de bliver flere og flere!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. De er virkelig friske pust i hagen tidlig på året, flott å ha inn i mellom. :)

   Slett
 5. Det er spændende på denne årstid at gå rundt i haven og kigge efter blomster. Og man bliver så glad, når de allerførste blomster stikker hovederne frem.
  Jeg håber, din rosmarin klarer vinteren. Det er en lidt frostfølsom plante, som desværre ikke altid klarer sig her i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. For mange år siden hadde jeg en rosmarin i en krukke i flere år, men plutselig en vinter døde den. Nå for tiden pleier jeg å måtte kjøpe nye hver vår, den klarer seg ofte gjennom vinteren, men dør i løpet av april. Har ikke funnet ut hvorfor, for her er det verken tele eller vannmangel. Krysser fingrene for i år. :)

   Slett
 6. Ingen sier vår som dem! De er noen måneder unna her, er jeg redd.
  Ha det fint!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en vet jo aldri, her er vi inne i en ny vinterperiode med snø og meldte kuldegrader. :)

   Slett
 7. Härligt att du lyfter fram det här vackra släktet. Jag brukar allra först tänka på den behagliga doften. Men jag kan också ibland tänka på de där arterna i släktet som är så himla svåra att få att trivas och varför är just de så lockande?

  Vackra sorter och bilder som du visar!
  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns alltid det er litt tilfeldig hva som klarer seg, og hva som ikke gjøre det, men kanskje er det ikke det allikevel. Jeg tenderer til å gå for det enkle. :)

   Slett
 8. Flotte primula som blomstet så fint hos deg i fjor. Jeg gleder meg til de blomstrer igjen. Det er mye jobb du har gjort foran drivhuset.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett