torsdag 17. november 2016

Samle vinterstemning

Det er så utrolig mye fint å finne i naturen, ting som kan pynte opp i hagen og på trappa og lage litt god stemning enten en har mye vintergrønt fra før eller ikke.

Jeg har vært inne på hytta til foreldrene mine for å hjelpe dem å rydde opp litt, det er utrolig koselig å jobbe ute på tomta. Rundt null grader, kanskje litt minus ettersom solen gikk ned, men veldig fint å være ute.

Jeg fant jo selvsagt mange skatter som jeg ikke klarte å kaste, men som ble med hjem. Greiner som var kledd i forskjellig mose for eksempel.

Haugen bare vokste og ble større og større, ble litt problemer med å få inn i bilen til slutt. Her er furu, einer (som vi kaller brake), diverse greiner og gran.

Noe må bli igjen også.

Tror jeg har skrevet om før at små furuer er veldig enkle å dra opp med roten, og lett å få til å trives. Jeg tar dem med hjem og planter i krukker. Hvis du tar fra en annens eiendom må du selvsagt spørre først. Men forvillede små furu eller gran i veikanten er det ikke så mange som samler på.

Noen av furuene med rot er plantet i disse små terrakottakrukkene, det går fint her. Furu trenger ikke mye jord, de bor jo ofte i bergsprekker. Konglene tror jeg er fra graner. Vanlig mose ble også med. Jeg bruker forresten gravlys (de helt enkle som kjøpes i 2-pk og som det er meningen å sette inn i andre lykter) til å ha i utelyktene. De har jo egentlig ingenting med graver å gjøre, det er bare vi som kaller dem for gravlys. Mye rimeligere enn å bruke telys eller vanlige lys og de varer jo i flere døgn. 

Nede ved garasjen har jeg skiftet ut sommerblomstene med vintergrønt. I krukken til venstre har jeg stukket ned noen greiner med einer, det vokser stemorsblomster der som fortsatt blomstrer fra før. I trebøtten har jeg stukket ned små furutrær. Ingen av disse har røtter, men de kommer til å stå fine en god stund for det, hvis ikke vinden blir for kraftig da. Det hender jo at pynt forsvinner i vindkastene her ute ved havet.

En krukke ble fylt med resten, kanskje jeg kan bruke den som lager hvis jeg skal pynte litt inne etter hvert. Denne dagen var det så vått ute at alt var søkkvått, spesielt mosen.  
Det er deilig med høst og vinter også, og teknisk sett er det jo høst i et par uker til, og her som det foreløpig ikke er noe snø har vi fortsatt høstfølelse, sånn som høsten pleier å være her, våt og vindfull. Ha en fortsatt fin uke.

18 kommentarer:

 1. Grønt og fint, ja! Takk for ideen med de små furutrærne. (Har rikelig på egen naturtomt). Jeg bruker faktisk å ta inn noen bittesmå graner og sette i vann til jul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så fint å kunne bruke ting fra naturen uten alltid å måtte lage kranser etc. som tar litt tid. :)

   Slett
 2. Hei!
  Jeg synes også det er deilig å være ute i skogen på denne tida. Fint å kjenne lukta av høst og grønt. (Høsten er kommet tilbake). Det gjør seg godt med grønne kvister i krukker som du har brukt. Vi bruker ofte tyttebærlyng til å pynte med.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tyttebærlyng er også fint, og blåbærlyng. :)

   Slett
 3. Nydelige greiner med mose på! Sånne skulle jeg gjerne hatt her. Så søte de små furuene er i leirpotter!

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får gå på jakt i skogen og se om du finner noen :)

   Slett
 4. Det er mye en kan finne i naturen. Rene skattekammeret. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, tror det blir flere turer på jakt :)

   Slett
 5. Så fint du har pyntet! Jeg skal også hente litt fra naturen og stikke ned i den store jerngryten, som jeg kan beundre gjennom kjøkkenvinduet over oppvaskkummen:) Og, jeg kan hente så mye jeg vil heldigvis:) Må bare bli ferdig med to helger på rad med julemesser! Ha en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, julemessen. Jeg skulle gjerne tatt en tur til Bømlo og gått på den hvis jeg ikke hadde det så travelt, kanskje til neste år, det er jo ikke så langt :)

   Slett
 6. En kjempeide. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det ?
  Her vokser furua overalt.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Takk for kommentar på bloggen min! :))
  Furu var jammen lurt. Det skal jeg også prøve og det bør jo gå bra her oppe i nord.
  Hilsen Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns furu er noe av det som gir meg mest middelhavstemning, da er det gøy at den også er veldig herdig. :)

   Slett
 8. Flotte skatter fra naturen du har funnet:)
  Deilig å være ute også på denne årstiden...jeg holder også på i hagen når jeg har anleding, eller i veksthuset. Litt roligere tempo nå så en kan få tid til både kreativitet og hygge:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fortsatt fint ute, med den fine høsten vi har hatt kan jeg ikke huske at jeg har vært så mye i hagen så sent før. I dag har jeg vært og handlet på hagesenter :)

   Slett
 9. Naturen har så mye å by på, for den som ser det. Grønt og fint hos deg. Artig med trær i krukker. Du er kreativ.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Vintergrønt er jo ofte dyrt å kjøpe, men når det er gratis rett uten for døren, eller i hvert fall på hytta, som i dette tilfellet, er det jo gøy. :)

   Slett