mandag 13. mai 2024

Vårblomstring mot midten av mai

Nå går det så fort i hagen at det er umulig å få med seg alt som skjer. Her kommer litt av blomstringen både av løkblomster og stauder.

Hundetann er ganske ny her i hagen, tror det er andre året med blomstring. Den er jo veldig søt, men jeg syns den blomstrer litt kort. 

Det er gøy å studere alle tulipanene som blomstrer nå, til tross for mye vind og mye varme i det siste så holder de ganske godt. 

Denne kubjellen er også ganske ny, men også en av dem som blomstrer veldig kort. 

Etter hvert har det blitt veldig mange nesten like narsisser, de passer godt sammen med Primula. 

Disse tulipanene slår seg helt ut i solsteiken. Her sammen med Småhjerte. 

En liten rosa tulipan sammen med Ballblom. 

Teppet med Vårkjærminne har vært ekstra flott i år. Jeg hadde tenkt å fjerne disse fordi det er så mye gress blandet inn, men fikk rett og slett ikke tid, får prøve igjen til neste år. Det er slitsomt med gress i bed. 

Kveldssolen skinner gjennom helt vanlige røde tulipaner i går kveld. 

Her er det meldt fint og varmt hele denne uken, i dag blåser det mye, men håper vinden roer seg, vanskelig å konsentrere seg med ulende vind rundt ørene, selv om det er varmt.
Ha en fin ny uke. 

16 kommentarer:

 1. Du har så mange fine narcisser. Det er mye som blomstrer nå som varer kort tid, men sånn er det bare. Fine hundetenner og kubjeller.
  Det er varmt og fint vær her også, og vind. Jeg ønsker meg en dag med regn for det er så tørt her nå.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde en dag med heldagsregn for snart en uke siden, så tror det går greit, men jeg må vanne krukker etc. Ikke mange narsisser igjen i varmen nå, men så kommer det andre ting. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Skulle så gärna vilja att Hundtandsliljan skulle trivas hos mig, men jag lyckas inte med den. Det är en fin blomning nu, och vi har sommar temperatur.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser ut som Hundetann trives her, blir spennende å se om den sprer seg. Varmt og fint her også, har hatt litt fri fra jobben i dag og stort sett jobbet i skyggen. :)

   Slett
 3. Det er smukke billeder du har taget af dine blomster Ingeborg, og det må da være en fornøjelse at gå rundt og nyde de mange fine farver og former. Den kolde vind mærker vi også her på østkysten. Tænk i mit lille land er der 10 graders forskel på øst og vest i denne tid, men solen har vi dog alle:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Når tulipanene blomstrer blir det mange farger, trenger det om våren. Heldigvis har vi hatt varme vinder fra sør, men ja, her i vest kan det bli mye kald nord/nordvestlige vinder. :)

   Slett
 4. Du har mange skønne forårsblomster. Kobjælder holder jeg meget af. Du har ret i, at blomstringen varer kort, men frøstandene er også fine, og de holder i lang tid.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen planter har den egenskapen, frøstander kan også være fint. :)

   Slett
 5. Forårsblomster i solskin - der er bare ikke noget bedre. Flot tæppe af vårkærminde.

  SvarSlett
 6. Det er en flott tid nå og utviklingen i hagen skjer fort.
  Så fint å se alt som blomstrer hos deg.
  Vi har nettopp hatt 4 dager i Bergen i nydelig sommervarme.
  Du må ha en fin 17 mai og pinsehelg, Ingeborg.
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig har vestlandet fått sommervarme, det er fantastisk. Tenk både 17.mai og pinsehelgen, og det fortsetter også. :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Når jeg ser all den nydelige vårblomstringen i hagen din, så kan jeg nesten ikke vente til det begynner å blomstre hos meg engang ut i juni. Hos meg blomstrer alt lenge fordi det er så kaldt :)) Nyt sol og varme på vestlandet. Det er unner vi dere alle.
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå koser vi oss. Håper nysnøen hos deg har forsvunnet, ikke lenge til juni. :)

   Slett
 8. Härliga bilder av allt som blommar! Tänk vilken härlig tid vi har framför oss nu :)
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fantastisk, og vær å være ute og nyte i. :)

   Slett