søndag 12. mars 2023

Snø i marshagen

Marsværet kan jo godt forandre seg fra dag til dag, men at vi skal ha frost og snø i hele mars er veldig uvanlig her på Vestlandet i hvert fall, og værmeldingen sier visstnok at det skal være som dette i to uker til. Både i går og i dag har det snødd til og fra hele dagen. 

Det er ikke det at det ikke er fint med litt snø, men nå vil vi jo ha vår, og begynne så smått i hagen. Dette er den gamle lekehytten til jentene, den er dekket med Klematis Montana. Jeg ryddet litt opp i den i fjor, men det viser jo ikke noe sted. Foran er en formklippet Myrteleddved (som skal bli klippet helt ned når jeg får orken til litt tøy og bøy. 

Hagen sett fra terrassen, krukkene i forkant inneholder vårløk, og de to store hver sin rose. 

Espaliergjerdet ser nakent ut nå, men til sommer klatrer det villvin, roser og klematis her. Målet er at det skal bli helt tett. 

Hagen mot øst sett fra terrassen. Tujahekken var akkurat i ferd med å bli klippet da snøen kom. 

Utenfor lekehytta vokser det en Klematis President og Eføy på gjerdet, tror jeg må klippe eføyen når det blir vær til det. Kanskje presidenten også. 

På terrassen har jeg et epletre i krukke, to epler i fjor, håper på flere i år. 

Syns litt synd på krokusen i snøen, men det ser ut som de klarer seg fint. (Regn liker de jo ikke.)

En gul en i samme bed. 

I dag gadd jeg ikke gå ut en gang, står i døren og tar bildet, viser ikke så godt, men det snør. 

Ha en fin ny uke!

11 kommentarer:

 1. Så vinterlig det har blitt hos deg. Her skal vi få snø i morgen og på tirsdag, og det været kommer fra vest. Så snøen hos deg er på vei hit :)
  Søte krokus hos deg.Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hørte den hadde kommet til Oslo også, skikkelig kaos, håper det går bedre hos dere. Her er det nå mildvær og regn, men skal bli kaldt igjen om et par dager, håper all snø har forsvunnet til det. :)

   Slett
 2. Her i landet har vi haft den varmeste vinter - igen - og kulden kommer åbenbart kun i starten og slutningen af vintertiden, hvor vi hellere vil have en mild overgang mellem årstiderne. Forstår du bliver stående i døren og kigger ud på din have! Sneen er nok bedre for vår-løgene end regn, men alligevel...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde også en periode som var ganske mild, men ikke mer enn vanlig, det er kulden nå i mars som er uvanlig her. I dag dukket krokusen oppfra snøen igjen :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Vi har också fått snö i några dagar, från och till. Men du har mycket mera, här är det ganska blöt snö, så den blir inte kvar. Speciellt att se krokusarna insnöade. Hoppas snart få se dem utan snö.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå vil jeg ha finvær og mildt, og tørt, så jeg kan få begynt å gjøre noe. :)

   Slett
 4. Vi skriver mars måned og vår, men ute er det full vinter med mye snø. Tålmodigheten strekkes nå maksimalt føler jeg. Espaliegjerdet ditt blir nok flott til sommeren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig. Gleder meg til espaliergjerdet blir dekket helt, regner med at villvinen i hvert fall skal klare det etter hvert :)

   Slett
 5. Man får helt ondt af de fine krokus, der må strække hals for at nå op over sneen. Nu vil vi gerne have forårsvejr.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, men ser ikke helt sånn ut her, selv om en del av snøen har smeltet. :)

   Slett
 6. Tänkte faktiskt på det häromdagen - i år har det inte varit någon period med riktig vårvärme. Jag har haft en hel del sol men då har det också varit kallt på nätterna. Men det som var kul var att vårlökarna hade mått bra under snön och har fortsatt blomma obekymrat sen regnet tvättade bort snön.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett