søndag 19. mars 2023

Endelig vårtegn

 Det har vært et og annet vårtegn tidligere også, men mye frost og snø i det siste har på en måte fortrengt det, men i går var det faktisk skikkelig vårstemning i hagen, og selv om det kanskje er litt tidlig så begynte jeg å rydde i et bed. 

Jeg begynte jo å klippe tujahekken rett før kuldeperioden, så i går skulle jeg egentlig bare rydde opp alt avklippet, men det var så mye kvist og kvast på kryss og tvers i bedet foran at jeg bare måtte fjerne det. Masse spirer på trepeonen (en blanding av vanlig peon og trepeon, tror jeg det er) som står her. Veldig spennende, den har aldri blomstret. Kanskje det blir i år. 

At denne tuen med snøklokker fortsatt blomstrer viser hvor kaldt vær det har vært, den begynte å blomstre i slutten av januar. 

En enslig liten tofarget krokus i kanten av et bed. Kan jo håpe at det kommer flere blomster i år. 

Denne tuen med gule krokus var helt under snøen, når den forsvant vokste hele tuen i rakettfart i løpet av en dag. 

Hvis alt annet svikter kan en i hvert fall stole på lyngen, som begynte blomstringen tidlig i vinter. 

Hald begynte klippingen av tujatoppen, men fant ut at han måtte shoppe ny hekksaks for å få nådd over hele toppen. Hekksaksen måtte lades, så der gikk den dagen. I dag regner det. 

Ha en fin, ny uke. Får håpe vårværet varer, og at snøen smelter for de som fortsatt har den. 

12 kommentarer:

 1. Heldige deg. Jeg er grønn av misunnelse, og lengter veldig etter våren. Her er det fortsatt fryktelig mye snø.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser ut som vinteren har sluppet litt taket her, selv om vi fortsatt selvsagt kan få frostnetter så er det en god følelse, ja. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Din vår har kommit långt. Vackra snödroppar och krokus. Mina snödroppar har precis börjat titta fram och hittade en krokus i blom, de andra har bara kommit upp en liten bit. Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror den verste vinteren er over nå. Høres ut som det så vidt har begynt hos deg også :)

   Slett
 3. Jamen kære fru Hald, her blomstrer vintergækkerne også stadig, og ellers er det bare krokus der ses, når solen skinner. Du er vist kommet i forårshumør, og der er jo nok at gøre i bedene, så det er bare godt at få ryddet lidt op i det visne inden det hele begynder at vokse.
  Hækken har vist sig at være besværlig på denne årstid, men det skal nok lykkes at få den klippet pænt inden længe! Dejligt at sneen er borte nu!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kribler i fingrene etter å komme skikkelig i gang, men bortsett fra en fin lørdag, der jeg bare hadde 1,5 time til rådighet, og en fin mandag, som også var full av kontorjobb, så har det striregnet. Men vi har i hvert fall en litt mildere værtype nå. Snøklokker og klosterklokker blomstrer som bare det, og det dukker stadig opp nye krokus. En deilig til, selv fra vinduet. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  Så deilig med så mange vårsysler og vårblomstring i hagen. Det er vel ikke lenge til alt står i blomst hos deg - og den berømte klematisen blomster :)
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Om vi bare får noen soldager så tar det nok av, men klematisen må vente litt tror jeg :D

   Slett
 5. Härliga vårbilder! Ja nu är det dags att "vårstäda" ute och klippa ner perenner och kratta...har man trädgård finns det ALLTID något att göra :)
  Bästa kramen från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vårrydding er fint å få gjort, pleier alltid å ta litt tid her, men er alltid koselig å holde på med. :)

   Slett
 6. Härligt att vårtecknen dyker upp även hos dig. Här har varit grått och regnigt i veckan så jag har inte lockats till trädgårdsjobb. Men bland det första ska jag rensa i vårlöksplanteringarna...

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å ha planene klare, jeg er endelig klar med tujahekken, og det var deilig. :)

   Slett