tirsdag 4. oktober 2022

Tid for Fru Halds hage oktober

Da er det tid for oktober-kapittelet fra hageboken min, Fru Halds hage. Les hvis du vil, klikk på bildene så blir teksten mer lesbar.Jeg tror agapanthusen på bildet i boken må ha vært kjøpt den høsten bildet ble tatt, jeg har aldri siden hatt blomstring helt til oktober. Disse fem pottene inneholder barn av denne "opprinnelige" planten. I år har jeg hatt 1 - én - blomst, men i fjor hadde hver plante kjempemange blomster, så de trengte kanskje å hvile seg litt. Her kommer de antagelig til å stå en ukes tid (det pøsregner), når det blir opphold flytter jeg dem inn under tak noen uker og når den første frosten har kommet går de ned i kjelleren, ikke selv da, blir båret, der de står mørkt til de blir tatt opp igjen i løpet av mars. I mellomtiden får de en liten skvett vann et par ganger. Høstfargene bak tilhører en Villvin. 

Ha en fin ny uke :)

7 kommentarer:

 1. Jeg liker også å klippe gresset kort om høsten. Jeg klipper opp mye av bladene også til glede for meitemarken. Agapanthus er merkelige blomster. Jeg har en stor krukke som er stapp full av røtter. Den kommer med en blomst hvert år, men ikke noe mer. Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var rart med agapanthusen din, du kunne jo prøvd å gjødsle nå, om du ikke har gjort det. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Jag har övervintrat en agapanthus i mitt växthus, och det gick bra men det blev inte många blommor på den året efter. Ytterligare ett år senare, blev det inga blommor alls. Nu har jag gett upp, de är riktigt fina, men de är dyra i inköp för att bara ha glädje av dem en sommar.
  Du är duktig som fått så många nya av en planta.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de blomstrer ikke like mye hvert år, og det gikk mange år før min blomstret like mye som i fjor. Det er også forskjellige meninger om når de skal gjødsles, noen mener etter blomstring om høsten, andre mener om våren. Jeg ville ikke gitt opp hvis du fortsatt har din :)

   Slett
 3. Å jag hade tänkt sätta ut min Agaphantus i sommar men den blev kvar i krukan så jag får nog förvara den inne i sommar. Oktober känns som en månad med många sysslor här. Jag har mängder med dahlior som behöver tas upp men det har regnat så jag får mellanförvara dem tills de torkar upp. Men helst ska jag hinna klippa gräset också :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Sol og styrtregn her nå, men håper på litt opphold i ettermiddag, gresset kan jeg nok bare glemme å klippe mer, det kommer ikke til å bli tørt. :D

   Slett
 4. Härlig läsning! Ja det finns en hel del att ta tag i denna höstmånad...lite sorgligt men ändå känns det skönt. Både jag och trädgården behöver vila nu :)
  Kram Titti

  SvarSlett