mandag 12. september 2022

Høstroser i hagen

Ny runde med roser, ser starten på en fantastisk runde med høstblomstrende roser, flere romantiske, bare vi ikke får for mye regn og vind. Alle bildene er tatt de siste dagene. 

Rosen Chippendale skal være en stilkrose, men ser nå ut som hvilken som helst buskrose syns jeg. Andre blomstring er nå i gang, dufter deilig. 

Ny, annen gangs blomstring også på Brother Cadfael, buskrose som skal gå an helt opp til H4-5. 

Louise Odier er også i gang med andre blomstring. Litt mye svartflekk, men jeg har prøvd å gi henne mye luft. Krever oppbinding her. 

En oppstammet rød sommerblomst sammen med en rød rose (til høyre) uten navn, trofast rose, kan blomstre helt frem til jul med enkelte blomster. 

Reines des Violettes plantet i fjor. Andre blomstring er i gang. Buskrose med sterk duft. Rose Blodslirekne i bakgrunnen.  

Leonardo da Vinci ble flyttet en meter i fjor og har i år hatt en rik blomstring, nå i gang igjen. 

I fjor ble plantet slyng/buskrosen Schneewalzer, første blomstring i år kom aldri i gang, den tåler ikke regn, lukker seg og råtner. Jeg googlet og noen sier at den tåler regn godt, men det gjør den absolutt ikke. Andre blomstringsrunde ikke regn i sikte. Blomstene holder seg ikke så lenge, men som de dufter, en helt fantastisk og sterk duft (ikke svak som det står på etiketten). 

Jeg tok et bilde den ene kvelden da jeg oppdaget at en blomst hadde sprunget ut, neste dag var blomstringen over, men akk, det har kommet flere. Til i dag var det meldt skikkelig regn så da ble den siste med inn. (Ikke siste, det er flere knopper, håper det ikke er regn når de åpner seg.) Herdig til sone 4. 

Det var egentlig greit at det kom regn i dag, for hvis ikke hadde jeg måtte vanne mer, men nå vil jeg ha opphold igjen (men det er visstnok meldt mer regn).
Ha en fin, ny uke!

10 kommentarer:

 1. Så mange flotte roser du har som blomstrer nå. Jeg likte spesielt godt fargen på de to første bildene du viser. Kjedelig med rose som bare står en dag. Bi vil jo gjerne ha de litt lengre i blomst enn det. Leonardo da Vinci har jeg også, og er så imponert over blomstringen på den.
  Her har det regnet siden i går ettermiddag, og jeg er så glad for det.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, schneewalzer er nok ikke spesielt godt egnet her, den tåler ikke regn og heller ikke vind, blomstene er så store og løse at da forsvinner kronbladene, men den er så flott at det er verdt det, var nok uheldig med den første blomsten som åpnet seg. Nå håper jeg det har regnet ferdig til de neste knoppene blir klare. Ja, Chippendale og Brother Cadfael er magiske. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Så många rosor som blommar hos dig. Jag har en blomma på Rhapsody in Blue, men det finns flera knoppar. Blue for you har också knoppar.
  Hoppas få njuta av dem alla innan frosten.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja så akkurat Rhapsody på insta, den var veldig flott. Jeg har aldri vært fascinert av "blå" roser, men når jeg ser din får jeg lyst til å se om de har flere igjen på hagesentrene. :)

   Slett
 3. Det er en fin eftersommerblomstring dine roser præsterer. Din Schneewalzer lever åbenbart ikke helt op til forventningerne. Det er ærgerligt, at blomsterne ikke er mere holdbare, for det er en smuk blomst med en dejlig duft.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke alltid at skjønnhet kombineres med det praktiske, men jeg gir den en sjanse :)

   Slett
 4. Så vakker roseblomstring! Ja, de holder seg fint før høstregnet og frosten slår til. Måtte det bli lenge til! 'Brother Cadfael' er en flott og herdig Austinfavoritt. 'Louise O.' er uforbederlig mht svartflekk. God helg!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om jeg har flyttet Louise til en mer åpen plass får jeg ikke bukt med svartflekken, men den er blitt bedre :)

   Slett
 5. Oj så många fina rosor i blom du har! Härligt!
  Höstkram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir definitivt mer liv i hagen av rosene. :)

   Slett