torsdag 22. september 2022

Hagen og høstblomstring akkurat nå

Plantene på disse bildene stod i hvert fall fint i går, men nå høljer det ned ute, så hvordan det ser ut i morgen vet jeg ikke. 

Jeg klarte ikke å la være, kom hjem med denne krysantemumplanten for noen uker siden, fortsatt står den fint. 

Tidligere i sommer ble jeg fristet av denne salvien til en femtilapp, den hadde ikke noe navn, noen som vet (mener den må overvintres inne)? Står like fint ennå, og er sikkert i sitt ess med alt regnet nå, den står i krukke og dåner hvis den får for lite vann. 

For noen år siden kjøpte jeg denne stauden med det vakre bladverket, den heter eller kalles for Løvehale og får gul blomstring i etasjer. Blomstring har det ikke vært her, men lurer på om den står i for god jord? Har hørt at den vokser fint i skrinn jord. De rosa små blomstene tilhører en Oregano.

Plutselig oppdaget jeg at Hosta Guacemole blomstrer ennå, det er en bonus, men denne hostaen er jo litt sen til å blomstre. 

Gøy med Hortensia som setter litt farge i hagen om høsten. 

Flittig Lise blomstrer fint, men tror ikke hun liker regn, så det spørs hvordan det går fremover nå. 

Så lenge klarte jeg å vente på druen Zilga, som skal bli blå. Den smakte veldig godt med denne fargen også. Siste klase ligger i en skål på kjøkkenet nå. 

For en fin sensommer og høst det har vært hittil, håper det fortsetter, for jeg har egentlig ganske mye jeg skulle ha gjort før vinteren. 
Ha en fin helg!

10 kommentarer:

 1. Hei! Seinsommerblomstring blir man ekstra glad for. De som klarer seg helt til frosten. Du har vel seinsommer til november. Det ser ikke ut til at det blir frost her på en stund. Heldigvis! God helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt en veldig fin september, uten frost, det kan faktisk hende at det kommer noe lett frost denne måneden, men ikke ofte. Da pleier sterk vind å være verre. Spennende å se hvordan det blir utover nå. :)

   Slett
 2. Ja, der er meget man gerne vil nå inden det bliver koldt, men foreløbig er det jo meget fint efterårsvejr.
  Min erfaring med løvehale er, at de blomstrer i sol, men ikke i skygge. Jeg tror de er ret tolerante overfor forskellig jord, men det er vist en strandplante. Din salvie ligner en man kan købe som sommerblomst her, så den skal sikkert ind i varmen til vinter. Druerne ser gode ud og alle dine blomster er stadig fine!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for info om løvehale, mine står i sol, men da skal jeg i hvert fall ikke flytte dem til skygge. Strandplante burde egentlig være bra her hvor vi har mye regn, men kanskje jeg må ordne mer drenering. Ja, jeg tror denne salvien er solgt som sommerblomst her og, navnløs sådan :)

   Slett
 3. Salvien kan være den som kalles ullsalvie/ Salvia farinacea. Den tåler ikke frost. Det er hyggelig med sen blomstring, ja. Hortensia blomstrer alltid så fint når den første frosten kommer her. Druene dine ser veldig flotte ut.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte google, ja, den ligner ullsalvie, takker. Det ville jeg aldri trodd at den het, ingenting ullent ved den, syns jeg. :)

   Slett
 4. Jeg tror, løvehale blomstrer bedst, når de vokser i sol. Vores gror i tør sandjord, men i en tørkesommer vander jeg, ellers bliver bladene gule.
  Det er en smuk salvie. Salvier plejer at være lette at stiklingeformere, så det kan være, du kan overvintre nogle stiklinger.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurer på om jeg skal ta noen stiklinger selv om jeg syns det er vanskeligere å overvintre stiklinger enn selve planten :D

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Jag upptäckte att jag har en blomma på en hosta som inte slagit ut ännu. Har inte sett den förrän nu. Så fint med vindruvor, nästan lite lyxigt att kunna plocka egna.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper hostaen din rekker å blomstre før det blir for kaldt. Jeg syns Guacemole har blomstret lenge i år, og akkurat den kom veldig sent. :)

   Slett