torsdag 1. juni 2017

Epler og tulipaner

I det siste har jeg gledet meg skikkelig over alle blomstene på prinseepletreet, ved siden av blomstrer jordbærene og foran i krukkene er det fortsatt noen løkblomster av typen tulipaner og narsisser som holder stand.Det blir spennende å se om det kommer mange epler også, det er ikke alltid mange blomster gir mange epler, syns jeg, men selv om eplene på dette epletreet blir små (og jeg tynner ut) så pleier det å være en del. Tanken med dette epletreet var egentlig å espaliere det mot veggen, men hver gang vi maler veggen så har det blitt knekt, og lappet sammen igjen, så det går ikke helt veien for det. 

Bak epletreet står jordbærhyllen min i år. Når jeg får tid skal dette området ordnes, men  jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal ha det ennå. De gule blomstene er gul valmuesøster. Jeg har dem i hele hagen, luker dem bort i bedene, men jeg er litt svak for dem også så noen steder får de stå, og så vet jeg at jeg angrer etter hvert når jeg merker at de har kastet frøene uten at jeg har rukket å fjerne dem. 

Krukkene foran epletreet pleier egentlig å stå utenfor drivhuset. Denne tulipanen her hadde jeg planlagt å drive tidlig i blomst inne i drivhuset, men sånn gikk det ikke og nå viser det seg at det er en som blomstrer sent. Den heter Mondial.

Denne narsissen heter Baby moon og har først begynt å blomstre nå. Den blir 25 cm høy og skal egentlig blomstre i april og mai, og så klarte den bare mai så vidt. 

Og så må jeg ta med et par bilder av denne, som står øverst i hagen og lyste så flott i kveldssolen for et par kvelder siden. Jeg vet ikke hva den heter. 


Tenk at det er 1. juni allerede, nesten litt skummelt, det gjelder å kose seg mens en kan. Egentlig skulle jeg ha tatt med noen bilder av pæretreet også, men det får bli en annen gang, det har hatt en helt fantastisk blomstring i år. Ønsker alle noen fine dager i hagen.

18 kommentarer:

 1. Koselige bilder av fruktblomstringen i hagen din:) Eplegrener er ganske sprø, er min erfaring. Så de knekker nok lett.
  En lekker tulipan i kveldslys!
  Ja, 1.juni og en skulle tro det var april her til oss.
  Men blomstene står lenge i sånt vær.
  Ha en fin fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, to skikkelig alvorlige knekk også, men det kom seg igjen. Her tror jeg vi er sånn noenlunde i rute tidsmessig, men bortsett fra et par dager med fint vær forrige helg har det ikke vært så mye å rope hurra for værmessig. Får håpe det snur snart :)

   Slett
 2. Flott epleblomstring og nydelige Tulipaner. Her har tulipanene blomstret av, og det samme har mitt eneste plommetre.Sommeren er her. Ha en fin 1. juni :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har det nesten ikke vært blomster på plommetrærne, så noen stor avling derfra blir det nok ikke her. Kanskje jeg får noen pærer i år i stedet. :)

   Slett
 3. Epleblomster er så vakre, og den rosa tulipanen var veldig fin. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye som konkurrerer om oppmerksomheten nå for tiden. :)

   Slett
 4. Epleblomster er noe av den vakreste vårblomstring, synes jeg. Og du har jo mange andre skjønne som blomstrer nå også. Ja, nå er det viktig å nyte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig at det er så stor forskjell på årstidene. :)

   Slett
 5. Nydelige bilder av romantisk og fantastisk blomstring!!

  SvarSlett
 6. Hei. Nydelige bilder av epletre og tulipan. Her er tulipanene ferdig for i år. Det er viktig å nyte, tida går fort. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg glemmer alltid det, hvor fort våren går. Her er det fortsatt noen få tulipaner igjen, men ikke mange. :)

   Slett
 7. Trivelig med lang løkblomstring, og ikke minst epleblomstring! Nei, ikke alt man har av geniale ideer slår til i virkeligheten.
  God pinse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært litt stang ut med det epletreet, men det er nå der fortsatt, neste år skal denne veggen males igjen, så det spørs hvordan det går da. :)

   Slett
 8. Vakre Tulipaner som blomstrer hos deg nå. Epleblomster gir løfter og høstens gleder.

  Ha en fin Pinsehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se hvordan eplehøsten blir i år :)

   Slett
 9. Flotte bilder fra hagen! Epleblomster er vakre, og det er tulipanene dine også. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare dette epletreet som har blomstret skikkelig her i år. :)

   Slett