lørdag 25. mars 2017

Vårtegn

Onsdag var jeg ute og gikk en tur i finværet i lunsjen, og så en liten runde i hagen også. Det er så deilig å studere alt som er i ferd med å titte opp fra jorden, får lyst til å finne en krakk og sette seg ned og studere. Fikk til og med sådd litt, men mer om det siden, nå noen bilder fra onsdagen.

Snøklokker og krokus i en hage jeg går forbi. Det er jo sånn en drømmer om.


Utsikt fra turen som går langs sjøen, Tonjer Fyr ser jeg også fra kjøkkenvinduet

Hos meg ser det foreløpig bare sånn ut, så jeg har en vei å gå. De røde greinene tilhører en kornell.

Julerosene (her: orientalis) blir større og vakrere for hver dag som går.

Klematisen Piilu er i god gang, gleder meg til de fantastiske blomstene som kommer her. Jeg har bilder av dem flere steder, søk på klematis i menyen til venstre hvis du vil se (det er et bilde i boken også).

Lyngen er flott nå, og tulipanene som egentlig skulle drives fram tidlig i drivhuset er på vei. 

Den vårblomstrende cyclamen (coum) plantet jeg i fjor høst så den har ikke stått her så lenge, og har foreløpig ikke blomstret. Da jeg skulle fjerne den runde steinen som lå ved siden av, viste det seg at røttene hadde festet seg i den. 

Denne cyclamen er høstblomstrende, den ble plantet i 2015 og blomstret for første gang i fjor høst. Denne heter cyclamen hederifolium Ivy Ice Purple og har rose blomster i september/oktober, som jeg dessverre ikke tror at jeg fikk tatt bilde av. De andre bladene tilhører en vårkål, som vokser over alt i hagen her, og som noen steder har begynt å blomstre. 

Stinkjulerosen (helleborus foetidus) blomstrer fint nå, jeg syns det er spennende med de grønne blomstene og den røde kanten. Bladene er vintergrønne.

Kjøpte masse løk i fjor høst, og siden jeg ikke visste helt hvor jeg ville ha dem så ble disse krokusene (sieberi tricolor) satt i en krukke. 

I dag har jeg ventet i timevis på at regnet skulle gi seg, i sted så det ut som det var håp og et lite solgløtt, men nå er det grått igjen, håper det blir en sjanse til å gå ut snart. Har så mye jeg har lyst til å gjøre ute. Ha en fortsatt fin helg. 

22 kommentarer:

 1. Så nydelig Trefarget Krokus, den har jeg aldri sett før. Jeg har fått gjort litt i hagen i dag, selv om det er både grått og vått. Jeg har flyttet en stor tue med villsådde påskeliljer inn i hagen,og satt de i krukker. Det er en sort påskeliljer jeg ikke har fra før, det var derfor det var så viktig å få de inn i hagen:) Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var den ikke søt. I går åpnet den seg. Så flott med de påskeliljene, det er kjekt å ha mange forskjellige. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Det går pludseligt hurtigt hos dig må jeg sige. Men nu får i jo også mere lys end os - især når solen skinner;)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig å stille klokken i går og få lenger lyst om kvelden. I dag er det tett tåke her, men håper det lysner :)

   Slett
 3. Hei.
  Det var spesielt den mørkerøde julerosen som fanget oppmerksomheten min. Nydelig. Er bare pittelitt misunnelig på dere som kan begynne med hagearbeid ute allerede nå. Jeg må enda vente i to månder :)
  Ha ei fin hagehelg,
  Lena

  SvarSlett
 4. Det var mange flotte blomster her; julerose og krokus++, men hjertet mitt smeltet helt for det flotte snøklokke-"teppet". Det var noe annet enn mine 6-7 snøklokker!😁Her (Vestfold) har det vært nydelig vær i dag, og jeg har holdt på ute i flere timer. Endelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den hagen med alle snøklokkene, krokus og etter hvert kommer det påskeliljer også, den er fantastisk. Må jobbe med å få det sånn her også. :)

   Slett
 5. Fine bilder fra din vårhage, løker i krukker er så fint når de blomstrer.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig greit å sette løk i krukker, og spesielt i påvente av å finne et sted å ha dem. Nå er det mye lettere å se hvor de passer eller det var i høst. :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Den första bilden är helt fantastisk,men bilden från din trädgård är inte sämre, så många fina snöklockor. Vacker mörk Julros, har en liknande, men den kommer senare.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, målsettingen er at plenen skal se sånn ut som det øverste bildet, kanskje med noen stier der jeg kan gå :)

   Slett
 7. Hei. Det kan blåse mye, men det må være skjønt å bo så nærme sjøen. Fine bilder du viser. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å bo nær sjøen, men det hender jeg lengter tilbake til klimaet på Østlandet der vi bodde for mange år siden. :)

   Slett
 8. For et fantastisk bilde det øverste er med alle snøklokkene! Jeg skulle gjerne hatt det sånn jeg også, men du er nå på god vei til å få det sånn :)
  Spennende med cyclamen hos deg, og jeg ønsker å veldig å få de til her.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får sikkert til cyclamen hos deg også, jeg har tenkt å få tak i flere, men må finne ut hvor jeg kan ha de og lære mer. :)

   Slett
 9. Så koselige vårbilder! Og den krokusen var flott!
  Drømmen er jo et teppe av snøklokker ja. Mine sprer seg på egen hånd, men tror jeg skal hjelpe til litt så det går fortere.
  Stinkjulerose har jeg tenkt på å kjøpe. Syns den er fin, og spesiell.
  Mye vind til oss i dag, og +10. Så nå tørker det opp i hagen her :)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde vært fint om det tørket litt opp her også, er i hvert fall ikke regn i dag. :)

   Slett
 10. takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-) Fint å se bilder på bloggen din. Alt har nok kommet mye lengre hos deg enn hos oss... hilsen marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går fort framover nå, kjekt å følge med i hagen. :)

   Slett
 11. Flott julerose og så nydelige krokus! :) Herlige små fargeklatter.

  SvarSlett