onsdag 15. mars 2017

Sol og skybrudd om hverandre

Her skifter været nesten fra minutt til minutt. Var en liten rundtur i hagen i formiddag, ikke lenge etter styrtregnet det. Stadig mer stikker hodene sine opp av jorda. I går la jeg merke til at vårkjærminne hadde begynt å få ørsmå blå blomster, men skulle det blitt noe bilde måtte jeg nok ha lagt meg helt ned, og det orket jeg ikke. Lungeurten har vist små blomsterknopper en stund, men de har ikke vokst så mye. Venter nok på bedre vær der de står i skygge for det meste så tidlig på året.


Syns ikke krokus fungerer så godt i buketten, men det går jo an å grave opp løkene og ta inn. 

Det er hvite juleroser flere steder i hagen, men disse har kommet lengst. De står ved trappen opp til huset der det går an å nyte dem. 

Disse julerosene syns jeg er ekstra flotte, har vokst mye de siste dagene. 

Her er det noen krokus som har blitt flere siden i fjor, og det er jo gøy.

Mens disse har kanskje blitt litt færre, kanskje står de ikke helt optimalt plassert, på den absolutt med utsatte plassen i hele hagen med vind og regn piskende i ett sett. 

Og så lungeurten da (pulmonaria). Her er det knopper og blomster som er i ferd med å åpne seg. I går kveld hadde vi besøk av Tommy Tønsberg fra Garden Living i Haugesund hagelag. Han trakk fullt hus, 150 hageglade fant veien i drittværet. Og han snakket om lungeurt, og det er en fantastisk staude for skygge. Og så enkel å dele. Denne her sprer seg litt mer enn jeg liker, nå ser den veldig uskyldig ut, men i løpet av sommeren vet jeg at den kommer til å ta helt overhånd. 
Nei, nå er det på tide og lage middag. Ha en fortsatt fin uke.

18 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Det ser da godt ud - Du er ved at indhente os hernede!
  Her har der været en kraftig vind og fuld sol hele dagen - først til helgen får vi regn. Lidt aprilvejr:)

  Has en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dere ligger nok litt foran. Vind og regn her, men håper på bedring :)

   Slett
 2. Flotte juleroser du har, og den du viser som er mørk vinrød ser virkelig lekker ut. Helleborus orientalis kaller danskene påskeklokke, og det er et navn som passer godt synes jeg.
  Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg enig i, påskerose kanskje :) skulle gjerne hatt flere juleroser.

   Slett
 3. Flotte vårtegn! Været er derimot ikke så bra, det er nesten vinden som er verst! Vi har regn og sol om hverandre, og soldagene ødelegges ofte av iskald vind. Men Krokusen blomstrer, og de har blitt flere! Hos naboen har de kommet mye tidligere enn her hos meg, for de vokser på en veldig lun og solrik flekk, og der liker de seg tydeligvis. Ha en fin onsdagskveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker vinden mindre og mindre, det er utrolig stor forskjell på dager med vind og dager uten. :)

   Slett
 4. Fine bilder av Krokus som blomstrer hos deg nå, julerosene var fine. Her litt lenger sør er det mest gråvær og regn.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå vil vi ha fint vær, blir jo aldri ferdig med kompostjobbingen min i dette av og på været.

   Slett
 5. Så masse fint som blomstrer hos deg :-)! Hos oss er det julerosa som blomstrer snart, samt snøklokkene. Men den som venter på noe fint... og så kan jeg jo glede meg over dine så lenge ;-) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Hei. Fine bilder. Julerosene er fine. Er også veldig glad i de. Her er det også litt ymse vær. Veldig mye vind, men våren er i anmarsj. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det blir litt varmere og hagevær i helga, her er også mye vind, men tror det er meldt mindre : )

   Slett
 7. Så herlige blomster hos deg! Det blir lenge til mine juleroser blomstrer, men snøklokker står fint her. Annet klima du har, ja. Og gratulerer med hyggelig reportasje fra hagen din i Norsk Hagetidend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, kjekt at du likte den. Ja, du har noe å glede deg til :)

   Slett
 8. Krokus fungerte ikke så godt i potte heller. Jeg kjøpte ei potte med små krokusspirer ganske tidlig, men de ble for langstrakte og knakk lett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er litt overrasket over at disse krokusene har stått fint i krukke inne siden mandag, femte dagen nå. Trodde de skulle falle sammen med en gang, men de står fortsatt fint. Er spadd opp fra hagen. :)

   Slett
 9. Så frodig det er hos deg allerede! :) Flotte bilder! Får prøve å få laget et innlegg på hagebloggen min snart .. ;) Blir veldig inspirert av deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å kunne inspirere. I dag er det nydelig og sol her, men har ikke vært ute foreløpig. :)

   Slett