tirsdag 11. oktober 2016

Tomat agurk paprika i drivhuset

Nå går det på stumpene i drivhuset. Jeg har høstet inn alle tomatene bortsett fra en flott grønn klase som jeg tenker kan få henge litt til. Agurkplantene har fått nytt liv i det siste og har mange små agurker, så jeg har ikke hjerte til å kaste, de får henge litt lenger. Fikk noen paprikaplanter av mamma i vår, og to av dem har faktisk produsert litt paprika, til og med en som ble helt rød.


Jeg pleier å dyrke coctailtomaten super sweet, den er god til det meste, og dessuten tenker jeg at små tomater ikke er så vannkrevende som store. Grønne tomater lar jeg modne i vinduskarmen, eller Hald bruker dem i matlagingen direkte.

Drivhuset har stått litt skyggefullt i år, trærne i vest trenger litt beskjæring, men rødfargen kommer allikevel. 

I år har jeg hatt noen miniagurker som både er gode å spise og som jeg mener også kan brukes til å legges i lake, men så stor har avlingen ikke vært. Cucumus sativus F1 Zeina. De blir 15 - 18 cm og er beregnet på drivhus, men kan klare seg på en varm balkong også så lenge det er over 15 grader. 

Skal jammen meg se om ikke alle disse små kan legges hele i lake, må ut og se hvor mange de er til sammen. 

To sorter paprika, de runde heter tomatpaprika og de andre tror jeg må være de vanlige lange. Jeg hadde også et par paprikaplanter ute, men de ble det ingenting av, kanskje det var for vått i juli. Har hatt paprika ute i krukker flere ganger og har høstet til langt ut i november, vel og merke grønne. Paprika som blir rød bruker vi litt til brødskivene, men for det meste blir paprikaen her grillet. I år ble det ikke nok avling til å fryse, men ellers pleier jeg skjære i biter og fryse. 
Fortsatt fabelaktig vær, kan ikke huske at jeg har måtte vanne krukkene så sent om høsten før, men det har jeg gjort nå. Og plantet ut mange nye roser og annet snadder. Ha en fortsatt fin uke

18 kommentarer:

 1. Så heldig dere er.Her er det iskald vind fra nordøst.Den har vært i flere dager nå. Skal bli spennende å se hva du har plantet til neste år.Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har vært heldige og hatt en nydelig høst uten alt regnet vi pleier å ha. Og når sesongen blir lengre blir det mer å glede seg over til neste år. :)

   Slett
  2. Jeg var inne på bloggen din og så at du er ferdig med høstforberedelsene, men jeg får ikke kommentert siden du er google+. Driver og forbereder vinteren jeg også. :)

   Slett
 2. Flotte tomater! Jeg legger de også i vinduskarmen til modning.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Så herlig at det fortsatt vokser og gror. Heldige du som har drivhus. Det gir en ekstra dimensjon til hagesesongen. Neste år skal jeg ha tomater også. Vært litt tilbakeholden, fordi jeg gjerne er borte et par uker av gangen fra hytten. Skal prøve med de små som du sier trenger mindre vann.
  Bon apetitt:)
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Med undervanning i drivhuset går det fint å være borte fra tomatene noen uker. Jeg fyller en kasse med vann og lecakuler og setter pottene oppå lecakulene. :)

   Slett
 4. Flott når drivhussesongen strekker seg langt inn i oktober. Har også tomater i drivhuset fortsatt, men jeg fusker litt med varme pga vindruene...
  Tomatpaprika så spennende ut!
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tomatpaprika var veldig god. Er vel litt kaldere hos deg enn hos meg. I dag har et par hylletrær blitt klippet ned her så til neste år blir det mer naturlig varme fra sollyset i drivhuset. :)

   Slett
 5. Ja, nå er sesongen snart over i drivhuset! Jeg er veldig fornøyd med avlingen, men ser at vi har dyrket alt for mye Chili! Men, det er vel bare ett luksusproblem egentlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dyrket litt chili for et par år siden, tørket dem og har fortsatt. :)

   Slett
 6. Hei!
  Hjemmelaga sylteagurker er så godt. Leste en gang at tomater kan legges i mørke for å modnes. Prøvde det og det gikk fint. Vet ikke om mangel på lys, kan gjøre noe med smaken.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hørt om tomater i mørket jeg og, men aldri prøvd. Når en kjøper hele sylteagurk er det jo ofte veldig små, så tenkte jeg skulle prøve det om det er nok som vokser til riktig størrelse. :)

   Slett
 7. Flott avling og jeg tror jeg fikk smake noen tomater forleden :) Det er vel på tide at sesongen gir seg, en start og en slutt er viktig, og det er også fint at hageeieren får tid til å ta seg en pause :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en veldig aktiv høst i hagen med det fine været. :)

   Slett
 8. Så fine og dekorative tomater og andre grønnsakfrukter. :) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Bra at det har vært en fin sesong for tomat, agurk mm. Jeg har chiliplanter inne i andre etasje, og så fikk jeg én rød paprika i år.
  Har prøvd agurk noen ganger, men de faller så lett av etter at de blir noen cm lange. Hva kommer det av?

  :-)

  SvarSlett