søndag 2. oktober 2016

Rose uten navn og pottevask

Nok en nydelig dag i hagen. I dag har jeg tatt mot til meg og vasket alle skitne blomsterpotter, det tok noen timer. Og så har jeg en rose jeg lurer på om noen vet navnet på.

Tidlig i sommer var jeg på posesalg og fikk med meg blant annet denne rosen. Først trodde jeg bare det var en av disse små potterosene, men nå har den blomstret i en sinkbøtte hele sommeren og den strekker seg og blir stadig større. Den har vanlige fine mørkegrønne roseblad, og svak duft. Noen som har noen forslag til hva det kan være (den bakerste blomsten har blomstret lengre).

Og så har vi denne zombieblomkarsen. Jeg kom i skade for å luke bort litt blomskarse for noen uker siden, nå har den "døde" stilken begynt å blomstre, så jeg måtte ta dem inn fra kurven de lå i og sette i en vase. 

Egentlig skal jo blomsterpotter vaskes før de brukes om igjen, det er visstnok den mekaniske vaskingen som er viktig for å få bort eventuelle sykdommer, så børsting må til. Jeg er ikke så flink til dette, men med det fine været i dag kom jeg på at tiden var inne, og at det er bedre å stå og gjøre dette nå enn til våren når det er kaldt. 

Det tok noen timer, men så deilig å få det gjort. Må innrømme at i de over tjue årene jeg har hatt hagen, har jeg bare gjort dette en gang før, og det er kanskje så mye som ti år siden. 

Da vi satt i utestuen og spiste middag sånn i sekstiden kom disse to insektene og danset for oss. De er helt usynlige i skyggen, men når solen skinner på dem blir de selvlysende, det var ikke så lett å få tatt et klart bilde siden de ikke står stille et eneste øyeblikk, men ville vise det allikevel. Kanskje jeg skal prøve igjen i morgen hvis de kommer tilbake. 

I dag surret og summet det også utrolig i den blomstrende eføyen, skal se om jeg ikke får vist noen bilder av den neste gang. Ha en fin ny uke, så lenge. I morgen er det hagelagsmøte her i Haugesund og da kommer Ida fra Blomsterhagen på Abildsø på besøk, det blir spennende.

8 kommentarer:

 1. Åh, så flink du har vært!
  Har lenge tenkt at jeg skulle tatt pottevasken, men spørs om det blir noe før det blir for kaldt. Kanskje til helgen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn har jeg det også, har tenkt på dette i flere år, men det er alltid for kaldt og så blir det tid for å bruke dem uten at jeg har fått vasket. :)

   Slett
 2. Du har mange potter å vaske! Jeg skal ta inn pottene her i dag, og kanskje jeg skulle vasket dem først. Lurt er det jo:)
  Flott rose. Håper du får hjelp til navnet.
  Spennende med de dansende insektene. Ha en fortsatt fin høstuke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte at jeg ikke hadde kjøpt så mange planter i det siste, men da jeg så pottehaugen etter at jeg var ferdig å vaske ble det klart at det hadde jeg. Navn på en georgine jeg ikke visste hva het fant jeg også plutselig på en av dem. :)

   Slett
 3. Nydelig rose! :) Kan dessverre ikke navnet. Hardfør den blomkarsen din, og så fin. :) Så godt du har tatt pottevasken. Er ikke så flink til å vaske pottene mine, jeg heller, men det går nok stort sett bra. Spennende med de insektene. Lurer på hva det kan være? Kos deg på hagelagsmøte i morgen! Det blir nok inspirerende og koselig! :) Ha en fin ny uke, du også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går stort sett bra. Veldig bra hagelagsmøte forresten, fikk et par tips til neste års sommerblomster. Løvemunn skal jeg prøve, for den tror jeg også er sneglesikker, og zinnia tror jeg det var. :)

   Slett
 4. Pottevask skulle jeg tatt nå også, det er så kjekt å få det gjort! Flott vær her for tiden, i dag har jeg fått gjort mye ute i hagen. Det har vært en nydelig hagedag:) Ha en fin høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastiske dager, men litt skummelt med rim på bilen i dag morges. I går var jeg på hagesenter å kjøpte 9 nye roser til kr. 30 stk, så nå må det plantes roser her.

   Slett