søndag 28. februar 2016

Driving av kvist og kvast

Nå blomstrer sibirkornellen så fint inne etter at jeg plukket inn noen kvister for kanskje et par uker siden. Det er så koselig å ta inn kvister og drive dem i blomst inne nå på denne tiden. Jeg har allerede hatt en runde med driving av magnolia, og kanskje skal jeg se om jeg kan få noen eple- og pæregreiner i blomst også. Andre kvister som kan drives på en helt annen måte er pil. I dag har jeg begynt på belgisk fletting i det fine været. Egentlig hadde jeg tenkt å rydde i drivhuset, men der var det altfor kaldt, så det ble til at jeg holdt på i solen.

Når du tar sibirkornellen inn går det ikke lang tid før den får flotte blomster. Kornell har godt av å beskjæres, hos Sibirkornellen er den røde fargen sterkest på de nye greinene.

Det er fortsatt kaldt ute, og bakken er hardfrossen, men det er ikke så vanskelig å finne vårstemningen. Bakerst de røde kornellgreinene, primula, og i den blå muggen greiner fra epletreet, de får nok bare blader siden det er vannskudd.

Det finnes mange forskjellige kornellsorter. Sibirkornellen får røde greiner som lyser opp i hagen om vinteren. Kornell trives både i halvskygge og full sol. Og er herdig til sone 7, avhengig av sort.

Kornellen får også fine farger om høsten, og dekorative bær.
 
Tenkte jeg skulle prøve meg på en belgisk flett av pilen jeg høstet tidligere i vinter. Er litt kaos i begynnelsen.
Så langt kom jeg med den belgiske fletten. Håper alle greiene slår rot. 
 
En fin dag i hagen. Snøklokker og klosterklokker viser mer og mer igjen i hagen.

Håper du har hatt en fin helg i hagen, og at dagene fremover også blir bra. Jeg ønsker meg litt varmere vær.

14 kommentarer:

 1. Hei!
  Det er morsomt å drive fram våren. Nå forsøker jeg også å ta toppstiklinger, for å få nye planter. Gjorde det for noen år siden og det gikk fint. Har tatt toppskudd av solbær, rips og syrin.
  Jeg også ønsker meg også varmere vær. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, med fortsatt frost må vi jo finne på noe for å få opp vårstemningen.:)

   Slett
 2. Sibirkornell har jeg hatt før, men ikke i denne hagen. Jeg pleide også å drive den tidlig på våren. Den er også fin om høsten med det røde bladverket, men også om vinteren med røde grener

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en allsidig busk. Men nå er jeg lei kulden, her er det meldt minus 9 til helgen og det er jo ikke helt vanlig her så sent på vinteren.

   Slett
 3. Sibirkornell har så flotte røde greiner! De tåler og trenger god beskjæring, ja, for de får flottest farger da. Spennende fletting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne hatt plass til flere, både kornell og pil. Sibirkornellen er forresten også fin å flette med, de nye rette greinene:)

   Slett
 4. Jeg prøvde å drive frm noen greiner i fjor, men det endte med at jeg måtte hive de ut pga allergireaksjon. Veldig synd, for det er så flott å ha blomstrende grener inne på denne tiden av året.
  Artig med flettingen din. Jeg har samlet mye pil i år også, så kanskje jeg kan lage noe til sommeren.
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja det er dumt, jeg har det sånn med bjørk. Det er utrolig så mye fint det går an å lage med pil, har lyst til å lære mer.:)

   Slett
 5. Den pilflettingen var fin:-)
  Har noen forskjellige korneller i hagen, og de må virkelig holdes i sjakk...
  Jeg sliter litt med pc bruk(greier bare et par økter på 20 min om dagen pga. sykdom. Men ang svartelistede planter har vi vel den holdningen at de som frøsår seg graver vi opp, ellers sørger vi for å ha kontroll på utbredelse.(tror det tok 4-5 år før gravmyrt dekket 3-4 kvm.)
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får ikke gravmyrt til å vokse i det hele tatt. God bedring, bedre å være i hagen enn på pcen.:)

   Slett
 6. Herlig å drive kvister inne!
  Jeg har forsythia stående nå ,sibirkornell og magnolia er superflott:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Savner litt forsythiaen min som jeg måtte ta bort i fjor. :)

   Slett
 7. Koselige vårbilder og stilig fletting.

  SvarSlett