tirsdag 15. desember 2015

Et lite hint av frost

I dag måtte jeg ta meg en tur rundt i hagen i lunsjen, nydelig vær med et par minusgrader og en lav sol over himmelen som ikke nådde ned i denne delen av hagen. Fortsatt er det mye fint i hagen, men fra i morgen av er det meldt regn utover.

Jeg syns nesten bladene på denne bispeluen (epimedium rubrum) er mer dekorativ nå om vinteren enn om sommeren. Herdig opp i mot sone 6. Liker skygge. Det får den mye av her, sammen med både nordavind og saltråk. 

En litt uklar oktoberbergknapp, men jeg syns fargene ble så fine. Bergknappene tåler vind og vær, denne står samme sted som bispeluen over. Herdig fra sone 6 - 8 avhengig av sort.

Denne revebjellerosetten (digitalis) som skal bli en flott og høyreist blomst til sommeren ser nesten ut som den er malt hvit. Og det er den, men det er av frosten og ikke meg. 

Denne miniatyrutgaven av en rododendron kjøpte jeg på et hagemøte tidligere i år. Den heter Radicans milde og blir kun 30 cm høy. Den har store rosa blomster i juni og er herdig til sone 4. Fin uten blomster også.

Se hvor fine bladene til denne nyplantede navnløse nelliken er med frostbitt.

Hagesildre (saxifraga x arendsii) er en fin vårblomstrende plante for steinbed og steder med skrinn jord. For at den skal overvintre må du ta bort halvparten av jorden som følger med i potten, ellers kan den lett råtne. Herdig til sone 7

Krypbarlinden har begynt å breie seg utover og det var jammen meg på tide. 

Og så til slutt en litt uklar variant av lille persille. Persille egner seg jo bedre til frysing enn til tørking.
Jeg trodde at når vinteren kom så skulle jeg få mye tid til å lese meg skikkelig opp i bloggverdenen, men hittil har det ikke blitt så mye tid til å cruise rundt. Men planene er der. Er det noen som har tips om spennende blogger som også skriver om hage på vinteren. Det er lov å foreslå sin egen også i tilfellet jeg ikke skulle ha vært innom. Ha en fortsatt fin uke.

14 kommentarer:

 1. Så fine rimfrostbilder, du har mye fint i hagen din ennå ser jeg, selv om de endrer farge eller karakter, så er det mange av de som ser flotte ut om vinteren! Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så lenge det ikke er snø er det greit å ha noe som er fint i bedet om vinteren også.

   Slett
 2. "Hagen skal åpne sansene, og lukke resten av verden ute."
  Først nå la jeg merke til det.......flott.

  SvarSlett
 3. Nydelige frostbilder! Synd at det skal bli mildt igjen, for da blir det nok ikke noen hvit jul... :)

  SvarSlett
 4. Plantene tar seg flott ut med litt frostbitt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skulle ønske det var litt mer av det nå når det nærmer seg julaften - og ikke ti plussgrader.

   Slett
 5. Det finns en hel del att upptäcka även på vintern, en del växter är så vackra med frost i bladen vilket dina bilder visar så fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mye fint ute om vinteren også. Skulle egentlig ønske jeg hadde mer tid til å være ute i hagen på denne tiden også, men av og til må inne prioriteres.

   Slett
 6. Jeg liker så godt frost vinter! Det er så nydelig når busker og trær er frostet:)
  Flotte bilder du deler:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja frost er flott, selv om snø kanskje er bedre for plantene. Her har vi ingen av delene for tiden. Men julestemningen begynner å komme allikevel:)

   Slett