mandag 10. april 2023

Hagen i april mest krokus

April kom som kasta på, kanskje fordi det ikke har vært hagevær her, og så kom påsken. Jeg har ikke vært ute i hagen etter at jeg kom hjem fra påskeferie, men her kommer litt bilder fra en ukes tid siden, og en litt spesiell påskehistorie. 

En av vårens store gleder er når Cordamine Glanduligera (som jeg har fått av Torill/Fot i mose), kommer. Den er tidlig, og det gjør godt. 

Primula er en gjenganger her, og spesielt de helt vanlige. 

Etter hvert har det kommet flere og flere Krokus her i hagen, dette tror jeg er en Tricolor, selv om tegningene nederst ikke viser så godt her. 

Helt foran Chionodoxa Luciliae Alba, så Puschkinia Libanotika, bak der krokus, og helt bakerst de gule Krokus Cream Beauty (som har stått i to måneder, men som nå har begynt å blomstre av). 

Et litt tidligere bilde av den samme blomstergruppen sett fra andre siden. 

Og dette, som viser krokusen bedre. Finner ikke navnet i fargen, men har det et eller annet sted. 

I motsatt ende av hagen står disse krokusene, de heter Jeanne D'Arc. 

Disse med mørke årer syns jeg også er søte. 

I år, som i fjor, kjøpte jeg en haug med løkblomster til en tier i begynnelsen av februar. Kunne jo kjøpt flere også, men et sted går grensen for hva som er flaut. Den røde i front heter Czaar Peter, og jeg tror den gule og røde i bakgrunnen heter Goud Stuk. De trengte ikke lang tid for å komme opp og blomstre, kanskje 1,5 måned. 

Så til påskehistorien. Vi var på hytta i julen, og jeg hadde med tre svibler opp. Vi dro, mens datteren min ble lenger, da hun skulle dra orket hun ikke å kaste sviblene, men satte dem inn på do, der det er frostfritt, altså rundt 0 grader. Da vi kom opp til påske hva stod og blomstret på do, jo sviblene. En var avblomstret, men disse to var riktig fine. Så julen kan virkelig vare helt til påske. 

Ha en flott ny uke!

14 kommentarer:

 1. Hej Ingeborg!
  Så fint med alla vårblommor. Här har krokusen också börjat blomma. Så trevlig överraskning med hyacinterna. Det var väl bra att dottern inte kastade dem.
  Ha en fin kväll /Marika

  SvarSlett
 2. Så flott det blomstrer hos deg. Krokus er så fine, og jeg lengter veldig etter at de en gang skal blomstre her også. Morsomt med svibelene på do! :)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg får flere og flere krokus år for år, skulle tro at de ikke var så lett å få til å så sent siden løkene er så små, men det ser ut til å gå fint, så jeg tar for meg på løksalget. :)

   Slett
 3. Herligt julen varer lige til påske - endda på do! Jeg synes det er en rigtig god historie.
  Dejligt du også kommer hjem til blomstring i haven! Her er det forbi med krokus, men dine ser stadig fine ud.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fortsatt mye krokus her, men ikke så mye hagevær, vind og kaldt, men allikevel blir det stadig mer vårlig. :)

   Slett
 4. Hvor er den sød den lille Cardamine. Den er ikke almindelig i danske haver, og jeg kender den kun fra billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde aldri hørt om den da jeg fikk den, men jeg liker den veldig godt. :)

   Slett
 5. Så deilig med vårblomstring! Ser at krokusskuddene stikker opp der snøen har smeltet bort. Do-svibler der, altså :) God helg!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå merkes våren skikkelig her, får lyst til å ta fri fra jobb og gå ut i hagen :)

   Slett
 6. Nydelig! Der ikke lenge til at vi er der også. To-tre dager kanskje

  SvarSlett
 7. Grattis till den utdragna julen! Du har så fin vårblomning hos dig och jag gillar allihop. Men här har jag börjat spana efter nya platser till flera av de dem, Puschkinia är en av dem. De sprider sig väl mycket för att ha i en rabatt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Her går det bra med puschkinia foreløpig, men Vårkjærminne er noe annet. Hadde tenkt å ta tak i dem denne våren, men det var den tiden :)

   Slett