torsdag 20. april 2023

Hagen i midten av april

Plutselig ble det vår, sent, men godt. Her er det så mye rusk og rask i bedene at skjærene har laget bed i pipa, antagelig på tide å rydde opp. 

Det tar ikke lang tid før den blomstrende ripsen og den japanske prydkirsebærbusken fyller størrelsen sin. (Se på den nyklippede tujahekken bak, og myrteleddveden i forgrunnen). 

Pluselig er de der (og har også vokst mye siden).

Fra den ene dagen til den andre åpnet Magnolia Merrill knoppene. 

Jeg blir så glad av å se på den blå lungeurten, spesielt når solen skinner. 

Julerose (Pink Frost) ble flyttet for to år siden, i fjor var det én blomst, men i år mange flere, selv om bare den ene blomstrer her. 

Min dårlige samvittighet er denne vårkjærminnen, viser ikke så mye nå, men det er fullt av gress her, og litt skvalderkål også, som jeg hadde planer om å starte med nå i vår, men vet ikke om det blir noe. Er så mye som skal gjøres, og jeg har manusfrist på boken min og får ikke gjort så mye i hagen. 

En påskelilje i rosebedet. 

Ganske sikker på at disse fylte påskeliljene har stått her siden vi overtok for 28 år siden, eller ikke akkurat i dette bedet, de har blitt flyttet rundt litt. 

Har bladd fram og tilbake i merkelapper, for jeg tror disse ble satt i vinter, men finner ikke navnet. 

Scilla med påskeliljen tet a tet i bakgrunnen. 

Nye krokus av året, King of the striped heter de. Ble satt i begynnelsen av februar. Jeg er egentlig litt overrasket over at krokusløk klarer å ligge lenge i varme butikker når ikke snøklokker gjør det. 

Hva er det disse heter igjen, er det Snøstjerne? Fine er de i hvert fall og de sprer seg godt. Jeg har et hat/elsk forhold til smørblomster (jeg kaller alle gule sånne små villblomster enten de har kort eller lang stilk for smørblomster). De er nydelige nå på våren, og så skikkelig irriterende resten av våren og sommeren, da luker jeg vekk alle jeg ser, uten at det ser ut til at de blir færre av den grunn. Her vokser de innimellom tulipanløkene. 

Det er deilig vær for tiden, og det fortjener vi. I dag har jeg fått ryddet litt i det visne, får se om jeg får tid til en liten økt i morgen også. Ha en fortsatt fin uke!

16 kommentarer:

 1. Isn't it magic? I love spring in my garden. Your little paradise looks really pretty. Happy spring from Austria, Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, ja det er en magisk tid nå, ser for meg at dere har kommet litt lenger i Østerrike enn her. :)

   Slett
 2. Så mye fint som blomstrer hos deg nå! Magnolia Merill er helt nydelig. Flotte påskeliljer også.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det virkelig ting på gang, og jeg må bare få tid til å rydde opp litt :)

   Slett
 3. Tillykke med dit forår! Det allerbedste ved foråret er egentlig alt det grønne som er så godt for øjnene - og for humøret. Spændende med en ny bog fra din hånd!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Ja, grønt er skjønt - gleder meg til boken blir ferdig, har holdt på lenge nå (og det er ikke en hagebok) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. På boken? Det er en fagbok om sterke jenter innen idrettene styrkeløft, vektløfting og functional fitness. Himla mye jobb, men håper den snart skal bli klar :)

   Slett
 5. Hei! Det er så deilig nå som våren folder seg ut. Ser at våren har kommet lengre hos deg, men nå ligger vi ikke så himla langt etter.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. I løpet av noen få uker har nok østlandet tatt igjen vestlandet, det skjer hvert år :D Ha en fortsatt fin dag.

   Slett
 6. Våren känns lite sen här på ön...vi behöver regn. Men snart exploderar naturen i en ljusgrön skala! Som man längtat!
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig sen vår her, men nå har bjørkene begynt å bli grønne, så det er jo et tegn, selv om vinden er kald. :)

   Slett
 7. Hej Ingeborg!
  Så fint det är i din trädgård, härligt att få se lite färger igen efter vintern. Vi har haft några fantastiska dagar, idag är det grått.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært nydelig her også, ikke den store varmen, men sol og vindstille. I dag blåser det imidlertid kaldt, men fint å være i hagen hvis en har tid (jeg har akkurat vært en rundt med litt kalk, for det er meldt regn, og det var fint, men kaldt). :)

   Slett
 8. Jeg tror, den fyldte påskelilje er en meget gammel sort. Jeg har den også i haven, og jeg har fået løgene af en haveveninde som er 93 år, og hun har fået dem af sin mor.
  Jeg kan godt forstå, den blå lungeurt gør dig glad. Blomsterne har en fantastisk smuk farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Huset her er fra 1934, så de kan godt være like gamle, påskeliljene. :)

   Slett