tirsdag 22. november 2022

Høstens roser en liten status i november

Det har vært så mye fin roseblomstring denne høsten, og fortsatt er det litt blomstring igjen, selv om det har vært noen frostnetter. Disse bildene er kanskje fra den siste måneden, og ingen er fra den siste uken, ikke så veldig fotogene de rosene som blomstrer nå.  

Dette er Leonardo da Vinci, den har hatt en fantastisk blomstring flere ganger i løpet av sommersesongen. Det er fortsatt pittelitt blomstring igjen, men disse på bildet blomstrer ikke lenger. 

Denne lave buskrosen heter Lavender Dream, og står i krukke. Den hadde en flott blomstring i sommer, og en litt mindre blomstring i høst, da dette bildet ble tatt for kanskje en tre, fire uker siden. 

Her er Lavender Dream foran og Augusta Luise bakerst, den står også i krukke. Er litt skuffet over Augustas blomstring i år, fin blomstring tidlig i sommer, og bare én rose i høst. Til våren blir det enten å plante ut i bed, eller å skifte ut jorden med en bedre i krukken. 

Denne gule roser har stått her alltid, og jeg har ikke noe navn. Den begynner blomstringen sent om sommeren og holder det gående utover høsten, og av og til helt til jul. Disse blomstene er avblomstret, men den har noen få knopper igjen. 

Nærbilde av Augusta Luise, den ene høstblomsten. Dufter deilig. 
Coral Dawn er en fantastisk klatrerose når den blir bundet opp. Dette bildet er fra tidligere i høst, men har blomstret helt til nå. 

Rose de Rescht har hatt en ganske fin blomstring i år selv om den står litt skyggefullt til. Her blomstrer den litt tidligere i høst sammen med blant annet Oktoberbergknapp.  

Denne lys, lyserøde rosen har jeg ikke helt fått til, har hatt den i mange år, men har aldri blomstret noe særlig. Flyttet den for et par år siden, og nå blomstrer den i hvert fall litt mer for hvert år. Dette er høstens siste blomst for noen uker siden. Den heter Julia. 

Dette er en klatrerose som heter Schneewalzer, og som foreløpig ikke har begynt klatringen, men den har hatt mange flere blomster i år enn i fjor. Flere av blomstene har også fått fullført blomstringen sin da de har kommet i perioder uten regn. Det er ikke så superlenge siden dette bildet ble tatt, kanskje tre, fire uker. Rosen tåler ikke regn, blomster som skal til å åpne seg i regnvær blir til en stor, våt ball som aldri blir noe mer. 

Som sagt er det fortsatt litt sped blomstring, Mary Ann har fortsatt en blomst igjen, og det samme hadde Darcey Bussell inntil helgen. Jeg har en hvit til i Schnee-serien, Schneewitchen som kommer veldig sent, og som har blomstret i flere uker, fortsatt er det mange knopper igjen. Bunndekkerrosen Viking har blomstret i hele høst, og klatreren Grand Award har også flere blomster igjen (enda en klatrer som ikke har begynt å klatre forresten). Chippendale har blomstret som bare det i hele høst, men nå tror jeg det er slutt for i år.

Hageåret er på hell her også nå, men om ikke lenge så starter det igjen. 
Ha en fortsatt fin uke. 

14 kommentarer:

 1. Hei! Vi bor ikke i samme land! Det må være deilig å kunne gå rundt og se og lukte på roser nesten i slutten av november. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det er koselig, og i år har de holdt seg fine veldig lenge også, men vi ville jo heller hatt litt snø til jul, enn roser :D

   Slett
 2. Så flott roseblomstring hos deg så sent på året! Leonardo har jeg også, og den har utrolig rik blomstring. Det er verdt å merke seg roser som blomstrer så lenge.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vil gjerne ha det, både roser og stauder. :)

   Slett
 3. Det er en flot blomstring du har haft i dine roser - også her i høsten. Selvfølgelig lykkes ikke alt hvert år, men mon ikke du er tilfreds med det 'store billede'. Fine fotos fra din have her på slutningen af året - og snart starter det hele forfra igen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Rosene har vært ekstra fine i år med det milde været vi har hatt, ikke noe å klage på :D

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Är förvånad över dina fina rosor som blommar så länge. Riktigt fina. Jag skulle gärna se att mina rosor blommade längre än de gör.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du hadde snø nå, så du har kanskje et litt kaldere klima enn her, jeg prøver å velge roser som både er remonterende og tåler regn, men det er ikke alltid like lett å få til. :)

   Slett
 5. Min nabo har et stort rosenbed i forhaven. Jeg beundrer roserne hver dag, for de har en overdådig blomstring, og selv her sidst i november er der mange blomster. Der er kun en slags roser i bedet, det er Leonardo da Vinci. Jeg kan godt forstå, at du også er begejstret for denne rose.
  Dine roser har gjort det godt med en lang blomstring helt ind i november. Det kan være, du kan sætte roser fra haven på dit julebord.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må være et flott bed naboen din har :) Det har faktisk hendt at jeg har hatt roser i buketten rundt juletider. De er ikke mange, og de er mindre enn vanlig, men likevel. :)

   Slett
 6. Fine roser du har! Ja, nå er nok sesongen så godt som over for i år.
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er nok det. Med vekslende vær mellom frost og vind og regn blir forholdene for tøffe, men jeg skal nok følge med på de som fortsatt er, og knopper som kanskje kan springe ut hvis været blir roseheldig. :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Leonardo Da Vinci er nydelig bare så synd den ikke har duft. Den får bo i drivhuset om vinteren hos meg, ellers kommer den aldri i blomst og er litt for tander. Jeg har også plantet Lavender Dream (i hagen) - og tenker at den skal klare seg som bunndekker når den blir beskyttet under snøen.
  Augusta Louise kjenner jeg til, men den er også litt for tander - men kjempefin. Rose de Rescht greier seg også fint hos meg og blomstrer mye. Du har mange fine - og tenk at de blomstrer så lenge utover høsten!
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
 8. Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig att vara vädjande om förlåtelse blev jag kallad till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

  SvarSlett