søndag 12. juni 2022

Trepeon

 Jeg har plantet tre trepeoner de siste årene, alltid vært litt fascinert av dem, men ofte selges de uten at fargene er spesifisert, og det syns jeg er litt trist, men kanskje det ikke er mulig å identifisere, det vet jeg ingenting om. Først kjøpte jeg en Bartzella (tror jeg den heter, visstnok en hybrid), ingen blomster foreløpig, men nå har den i hvert fall fått et stort og flott bladverk. Så kom to kinesiske buskpeoner, den siste ble plantet sist høst, og heter "Yin Hong Xiao Dui", og er foreløpig veldig liten, spesielt siden den frøs ned nå i vår. Den tredje er også en suffruticosa, som Dui, men er bare merket med kinesisk buskpeon. Kanskje betyr det flotte kinesiske (?) navnet buskpeon, hva vet jeg. Men den kom i hvert fall med tre gigantiske blomster i år. Knoppen hadde veldig lang utviklingstid, her sammen med tulipanen Queen of Night. 

Jeg måtte ut hver morgen for å se hvor langt den var kommet. Ble litt overrasket over rosafargen, for bildet var av en nesten hvitrosa blomst. 

Lang tid mellom hver blomst også, så her er den siste fortsatt i knopp. 

Her er alle i blomst. Det øverste bildet er av den siste blomsten, men her streiket både størrelsesinnstilling og bildetekst. 

Nå er alle tre blomstene avblomstret, men jeg lar de narraktige frøstandene stå, ble ikke noe bilde av det foreløpig med regn i formiddag, nå er det sol, så da blir det en tur ut i hagen nå. 
Ha en fortsatt fin helg! 

18 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg.
  En nydelig farge på peonen. Det er alltid stas når de første blomstene kommer. Jeg har 2 trepeoner, men i år gikk blomstringa meg hus forbi som vi sier på sørlandet.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om knoppene brukte lang tid på utviklingen stod ikke selve blomstene så lenge, til tross for at det var ganske kjølig i perioden. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg! Trepeoner er vakre. Har prøvd det gang på gang. Noen få ganger har de klart en vinter, men aldri to. Vintre er det lite å gjøre med! Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nei, det blir mye jobb å hele tiden skulle pushe grensene for hva en plante kan klare, det finnes jo så mye fint uansett. :)

   Slett
 3. Nydelig rosa kinesisk Trepeon som blomstret hos deg, de har jeg aldri prøvd i hagen.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, trepeoner er nye for meg også, gøy å prøve, men hvis de vokser som de skal må jeg nok plukke bort litt av det som vokser rundt dem. :)

   Slett
 4. Så flott trepeon du har! Nydelig farge på de "svarte" tulipanene.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, queen of night er fine, og de har stått veldig lenge i år. :)

   Slett
 5. Det er en flot blomst, uanset hvad du var lovet. Jeg har ingen erfaring med træpæoner, men har indtryk af, at de ikke er nemme. Forhåbentlig får dine etableret sig godt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blomsten er flott uansett farge, bare det ikke blir to like ved siden av hverandre, men det er jo egentlig et luksusproblem hvis de overlever. :)

   Slett
 6. Det lyder for mig som om du har købt nogle 'lykkeposer' hvor man ikke aner hvad der er i posen før flere år efter anskaffelsen. Det er dog positivt at de trods alt vokser og til sidst får blomster, men det er en lang proces, og du må endelig nyde dine fine træpæoner fremover!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt sånn, og her i hagen passer jo egentlig alle farger, så da går det bra. :)

   Slett
 7. Hej Ingeborg!
  Har ingen trädpion, har fått för mig att de kan vara svåra att få att trivas. Men det kanske är helt galet. De är mycket vackra.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke, har ikke så lang erfaring, de lever i hvert fall selv om bare en har blomstret så langt :)

   Slett
 8. Hei Ingeborg.
  Nydelig trepion selv om fargen kanskje ikke var hva du hadde forventet.
  Jeg har plantet en selv - tester ut om det går. Den skal visstnok være H6.
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det jeg gjør også, og når en kan kjøpe til 70% rabatt om høsten, og her bare er sone 2, så er det verdt å prøve :)

   Slett
 9. Man kan somme tider blive overrasket over blomsterfarver. Det er ærgerligt, når farven ikke bliver som forventet. Men bortset fra det, synes jeg, din træpæon har en flot farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns også fargen var flott, kan fint leve med det :)

   Slett