mandag 2. mai 2022

Vårlig blomstring og litt nytt

Nå blir det frodigere og frodigere for hver dag her, og plantene fikk endelig litt å drikke (mer enn den skvetten vann de har fått av meg) etter at det regnet i natt. 

De nærmeste tulipanene er nye i år, de ble kjøpt og plantet i februar (!), blomstrer nå som bare det, men hva det er vet jeg ikke. Den ene var rød (Couleur Cardinal) og den andre var rød med gule striper (American Dream), men ingen av disse ligner på bildene på pakken, men artige er de. Jeg tror ikke de er flerårige, men jeg kommer nok til å sette ned løkene i et eller annet bed allikevel, kanskje blomstrer de igjen om noen år. 

Dette er et bilde av de samme tulipanene fra litt tidligere i vår.

Sist høst kjøpe jeg en løk jeg aldri før har kjøpt, en stor løk, jeg plantet den på siden fordi det er så vått her. Keiserkrone eller Fritillaria (Imperialis Orange Beauty). Den er visstnok bare ett-årig, noen som har erfaring med det?

Jeg tror dette er en Narcissus Triandrus Thalia, har plantet den i flere omganger fordi den er så fin. 

Disse narsissene er også nyplantet sist høst, Denne heter Narcissus Sweet Desire, den er satt i skyggebedet som var nytt i fjor. 

Og disse, som har klart å fange litt sol i skyggebedet. Navnet er Professor Einstein. 

Klematis Miss Bateman brukte lang tid på å utvikle knoppene, foreløpig har to blomster sprunget ut. 

Og her helt utsprunget.

Rutelilje med tulipaner på vent bak. 

Småhjerte.

Knopper på den ene kinesiske buskpeonen, gleder meg til de springer ut. 

Et siste glimt av de små buskene Japansk kirsebær til venstre og Blodrips (også kalt blomstrende rips) til høyre. Nå er i hvert fall det lille kirsebærtreet i ferd med avblomstring. 

Det har jo vært så utrolig tørt har omtrent ikke vært regn på to måneder i følge værmeldingen, jeg har vannet litt, men i natt kom det noen regnbyger, så i dag blir det spennende å gå ut i hagen og se om det har satt enda mer fart i plantene, for nå skinner solen igjen, men det er fortsatt kaldt. 

Ha en fin ny uke!

17 kommentarer:

 1. Så mye fint du har som blomstrer nå i hagen din!
  Thalia er en veldig fin narciss, og den har jeg også her.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Morsomme tulipaner og så mange fine narsisser du har, virker som du har litt mer oversikt og orden over dem enn jeg har. På grunn av mye flytting i bed, kommer de litt her og der og tulipanene er snart helt borte.
  Så tidlig du får klematis til å blomstre!
  Ha en fin uke videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff ja, jeg vet ikke det, syns det går mye i surr. Noterer når jeg planter, men ofte er det nesten umulig å se forskjell på de forskjellige tulipanene eller narsissene, og ja, plutselig er de flyttet og så går det helt i surr :D

   Slett
 3. Jeg tænker dit første billede af de gule og røde tulipaner (ikke påskeliljer) er dem du skriver om og de er da sjove, hvadenten de kommer igen eller ej. Under alle omstændigheder er det nyt for mig, man kan lægge dem så sent som februar.
  Fint ser der ud i haven, og du er da heldig med regnen i nat. Bare det var mig...
  Den påskelilje jeg kalder Thalia har flere blomster på hver stilk. Måske er der tale om forskellige slags, men uanset er de dejlige!
  Kejserkrone er absolut flerårig her til lands, og står ofte tilbage som noget af det sidste i gamle forsømte haver, så din bliver sikkert også hvor den er:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tulipaner skulle det selvsagt være, takk, rettet nå. Ja, det er helt i orden med ettårige, så lenge en er klar over det. Så kjekt å høre t keiserkronen er flerårig, trodde egentlig det, det er ikke alltid en kan stole på merkingen på pakkene. :)

   Slett
  2. Ja, jeg tror du har rett mht Thalia, jeg fotograferte en blomst som jeg syns var helt lik, men nå ser jeg at jeg også har med flere, i hvert fall to, blomster på hver stilk. Skal prøve å finne navnet på denne :)

   Slett
 4. Så langt tulipanene har kommet hos deg, da! Og klematisen :o Fine blomster i ei fin tid. Ha det godt!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper de holder til 17.mai, og det gjør de kanskje med dette kalde været. :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Så mycket som blommar hos dig. Narcisserna har precis slagit ut, men tulpanerna får jag vänta på. Klematisen var tidigt ute, här har det precis börjat bli gröna blad. Det är en som är tidig som är full av knoppar, så den blommar nog snart. Vi skulle också behöva regn, har inte kommit något sedan vi hade snöstorm för en månad sedan.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hørte noe om at det ikke har regnet så lite her i området siden målingene startet for 100 år siden, heldigvis skal det visstnok komme litt i ettermiddag også. Jeg kjøpte noen nye klematis i fjor, og jeg gleder meg sånn til de skal blomstre :)

   Slett
 6. Hei! At keiserkrone skal være ettårig forstår jeg ikke, den har blitt oppgitt til H5. Kan det vært at noen navnesorter er kortvarige, slik som noen mer fancy tulipaner?

  Kinesisk buskpeon har jeg aldri hørt om, den så spennende ut.

  Håper dere får skikkelig regn snart! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har vi hatt masse skikkelig regn. Jeg håper keiserkronen er flerårig, trodde også det, vet ikke om det er flere sorter. :)

   Slett
 7. Man kan desværre ikke altid regne med navnene, men planterne er heldigvis ligeglade og smukke, som de er.
  Fritillaria Imperialis har jeg dårlige erfaringer med. De kommer kun et år, men jeg har set andre haver, hvor det kommer igen og igen og igen. Jeg ved ikke, om det er jorden. Men håber det bedste, for dine.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har i hvert fall lagt løken på siden, for her regner det jo en del, så håper jeg at den kommer igjen. Så på "Carl Fredrik på Østerlen" at de får flotte frøstander, så da skal jeg i hvert fall se etter det :)

   Slett
 8. Hei Ingeborg.
  Tenk, ikke engang Haugesund har nedbør!! Vi har i allefall fått nok.
  Keiserkrone er vel flerårig. Den kommer i allefall igjen år etter år her - men ikke varmt nok til at den blomstrer.
  Ha ei flott helg,
  Lena

  SvarSlett
 9. Ja, nå er den blomstret av, og jeg gleder meg til å se frøkapslene. Tror også den er flerårig, men ser jeg får litt forskjellige svar. Håper det blir vår hos deg snart. :)

  SvarSlett