mandag 25. mai 2020

Tulipaner mot slutten

Jeg har aldri hatt noe spesielt forhold til tulipaner, men i år har de vært eksepsjonelle, og da spesielt de jeg plantet sist høst. Mange av tulipanene ser ut som de skal holde stand enda litt til, men jeg må kanskje slutte å fotografere dem, det kan kanskje bli litt for mye :D

"Ettåringen" Green village sammen med Azalea Geisha Purple. 

Tulipanen Dolls Minuet i krukke foran, og Papegøye tulipanmix inkludert Bakari Lilac Wonder i krukken bak. I den turkise krukken er det sådd gule kryddertagetes. 

Papegøyemix. Den rosa har stått og blomstret en god stund nå, mens den mørke bak nettopp er kommet. 

Denne lille tulipanen, Bakari Lilac Wonder er bare 15 cm høy, jeg tror den er flerårig, men den er ikke merket med det. 

Den første tulipanen jeg kjøpte etter at vi flyttet hit for 25 år siden var Queen of night, den skal være flerårig, men holdt bare noen få sesonger. I høst kjøpte jeg den igjen, et litt annet inntrykk en de voldsomme papegøyetulipanene, men egentlig tror jeg de godt kunne passet nærmere hverandre.

Tulipaner er gøy, og spesielt når de står så lenge som i år. De neste dagene er det fin værmelding her i Haugesund, håper det slår til, da kan det bli noen timer i hagen, men jeg skal prøve å begrense tulipanfotograferingen. Ha en fortsatt fin uke. 

8 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg.
  Fine bilder. Queen of night har jeg kjøpt flere ganger, men opplever at den ikke kommer året etter. Men nydelig er den. Til høsten kommer jeg til å kjøpe flere løker. Savnet tulipan blomstring i år.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt med løkblomstring, blir spennende å se om Queen of night kommer igjen her :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Känner lika som du, det har varit ett helt fantastiskt tulpanår i år, och de fortsätter att blomma ett tag till. Likadant med narcisserna. Queen of Night har jag inte lyckats bra med, de blommar en säsong om ens det, och så är de borta.
  Du har många fina färgklickar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir det spennende å se hvordan det går med Queen of night her til neste år, jeg tror 7 av 8 løker kom nå første året :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg! Jeg tror det skal mye til at det blir for mange bilder av tulipaner. Synes de som er helt på hell, er vakre. Ha det godt ! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også visne tulipaner, klarer verken å klippe av blomster, eller kaste buketter :D

   Slett
 4. Tulipaner er uhyre fotogene, så det gjør ikke noe :) Regner ikke med at de er flerårige, egentlig, så jeg planter nye hvert år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd å lete meg fram til flerårige, er jo litt lat, men det er så mye som frister når en først ser etter :)

   Slett