søndag 7. juli 2019

Liten rosevandring

Jeg liker roser mer og mer, inn imellom vind og regnbyger gjelder det å ta seg tid til en tur rundt i hagen og beundre, før de plutselig ikke er der mer. Jeg tror roser er en fin representant for å nyte øyeblikket.

Chippendale er en relativt ny rose her i hagen. Det skal være en stilkrose, som remonterer. Den er mørk oransje og dufter deilig. Blir oppi meteren høy. Foreløpig har den ikke blomstret så mye, men i år ser det ut som den kommer litt bedre. 

Den kanadiske rosen Therese Bugnet står midt i nordavinden her i hagen. Den har brukt noen år på å etablere seg, eller kanskje jeg skal si vende seg til forholdene, men i år har den hatt en relativt fin blomstring, selv om den er ganske kortvarig. 

Alkymistrosen svikter ikke, og kommer år etter år med flott blomstring. 

I fjor var det knapt en blomst på Charles Austin Ausfather, men i år har den hatt noen flotte blomster, og flere ser ut til å komme, den har blitt ganske høy også. Jeg liker veldig godt disse ferskenfargede rosene. 

Det har blitt mye jobbing i hagen i det siste, planter som har stått i krukker har fått kommet ut, og nye har kommet til, mer om det siden. Ha en flott kveld. 

14 kommentarer:

 1. Therese Bugnet står og blomstrer her også nå. De canadiske rosene tåler veldig mye, og til og med flytting. Flotte roser du har.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er jo så herdige. Derfor jeg har satt den midt i nordavinden :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  'Thérèse Bugnet' er bae så fin - den kan vist nogen år genblomstre senere på sæsonen.
  Godt at se dine roser i god vækst!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde vært veldig hyggelig å få enda en blomstring på Therese :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg.
  Flotte roser. Nå er snart den første blomstringen over mens andre står i startgropen.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid trist når rosene er i ferd med å blomstre av, men her tror jeg de holder litt til :)

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Fina rosor du har, blev förtjust i din Alchymist, och om den dessutom blommar fint, så är det perfekt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Alkymist er en favoritt her, noen ganger ser jeg ikke forskjell på den og Ausfather i selve blomsten, men vokseformen er jo annerledes og mye mer blomstring på alkymisten :)

   Slett
 5. Fantastisk!
  Takk for hyggelig hilsener hos meg.
  God sommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trist at du gir deg med bloggingen, men det er jo mye jobb, så jeg forstår deg når du nå starter med nye utfordringer. Lykke til :)

   Slett
 6. Rosor tillhör nog våra mest uppskattade trädgårdsväxter. Jag har väl inte intresserat mig speciellt mycket för rosorna men i år köpte jag faktiskt en ny ros. Går det bra kanske lusten sprider sig.

  Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke hatt så mange roser, men de siste årene har det tatt litt av, så kanskje setter rosekjøpet i gang noe hos deg også :)

   Slett
 7. Ja, rosene er til for å nyte øyeblikket og bruke mange av sansene våre. Nydelige eksemplarer hos deg. Charles A var virkelig praktfull. Jeg har også stor sans for fersken/aprikosfargede roser og det er derfor ubegripelig at jeg ikke har skaffet meg noen. Jakter på noen som ikke blir gule etterhvert og det er litt vanskelig synes jeg. Har nok gule roser i hagen. Holder Charles på fargen?
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns den holder på fargen, alkymisten også,selv om den blir litt rosa i kantene, den er ikke så gul som på bildet. I tillegg har jeg en kryprose som heter Coral Dawn og Ghislane de felegonde, men den blir mer hvitrosa etter hvert. Har en relativt ny som heter Crown Princess Margareta, som også har den flotte fargen, nydelige fylte, dufter, blomster litt mindre enn Ausfather. Mener jeg nettopp tok noe bilder av den, som jeg kan legge ut etter hvert :)

   Slett