søndag 13. mai 2018

Grønnsaksbed og drivhusglimt

Det er ikke bare selve drivhuset som skal bli ferdig, området utenfor må også ryddes og ordnes. Mellom gjerdet og drivhuset er det et smalt område der jeg nå har fått et nytt opphøyd bed. I hele dag har jeg spadd oppi jord, og plantet. Litt har det blitt gjort på drivhuset i helgen også, men Halds førsteprioritet om dagen er å få tresnekka klar til sjøsetting.

Til venstre for drivhuset, langs gjerdet mot naboen, har jeg nå fått et opphøyd bed. Her skal jeg ha spiselige vekster. 

Det kommer kanskje ikke til å holde evig, men noen år blir det i hvert fall. Jorden har ligget i en haug i evigheter, i dag fikk jeg spadd alt oppi. Etter hvert er det mening å ha espalierer på gjerdet, men foreløpig har sukkererter og prydbønner fått noen enkle klatrestativer. Ellers vokser her grønnkål, dill, salat, vinterportulakk, og jordbær. Hellene er bare lagt midlertidig, i åpningen mot nord kommer det et espalier som blir like høyt som gjerdet.  

Jordbærene har stått i beholdere de siste årene, egentlig hadde jeg tenkt å kjøpe nye, men de får en sesong til. 

En eneste prydbønne i fjor ble til mange planter i år, regner med at noen blir med meg på planteloppemarked i slutten av måneden også. Hvis jeg klarer å holde liv i dem i potter, de vokser utrolig fort. 

Jeg hadde portulakk for noen år siden, det er en god salat, men den er veldig utsatt for snegler. I år har jeg en plante i en stor potte, og en litt mindre skal få utfordre skjebnen her. De små lyseblå er ferramol som jeg håper sneglene skal spise istedet. 

Et par hostaer har overvintret i krukke, når de er så små som dette kan de spises, men så langt har jeg ikke kommet ennå. 

I dag er det listene i gavlen som har kommet på plass, etter at dagens økt på båten var ferdig. Det neste blir å skjære til vinduer og sette dem inn her. Ha en fin ny uke :)

10 kommentarer:

 1. Hej Ingeborg!
  Fint med odlingslådan, skall be maken bygga några nya till mig, som skall stå längs med mitt växthus. Men det får bli ett växthus först. Förstår att du gärna vill att ditt blir klart, det kommer att bli så fint.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det blir utrolig praktis, og som broderen sier lenger nede her, mye ryddigere. :)

   Slett
 2. Så flotte kasser til å dyrke i! Drivhuset kommer til å bli veldig fint.
  Ha en fin ny uke.

  SvarSlett
 3. Båtpuss, sjøsetting og drivhusbygging samtidig, da skjønner jeg det må ventes litt med espalier:-)
  Kjekt med grønnsaks-kasse ved siden av drivhuset.
  Ha en fin dag/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år skjer alt plutselig samtidig. Skulle egentlig male huset også, men spørs om det ikke må vente til neste år :)

   Slett
 4. Du og du så fint drivhuset blir. Skjønner at det får litt konkurranse av båten akkurat nå, men det ser da absolutt ut til at dere er i rute. Det kommer til å bli litt av en oase rundt der.
  Riktig god pinse.
  Jannicke

  SvarSlett
 5. så fint det blir!!! Og så ryddig bak drivhuset har det vel kanskje aldri vært? Det ser veldig praktisk ut, og blir nok litt av et spiskammers etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har alltid vært et sted rot samler seg, men ikke nå lenger. Håper sneglene holder seg borte :)

   Slett