søndag 3. september 2017

Rom i hagen - plen 1

Jeg var jo godt i gang med å vise rommene i hagen, og egentlig vil en jo vise dem fram når de har sin beste tid, men sommeren går som kjent så altfor fort. Her kommer i hvert fall litt om plen 1, kanskje vi kan kalle den solplassen, for når vi finner fram tepper og slenger oss ned så er det ofte her.

Her er det Julia som koser seg med besøk av en kanin vi passet på. Trestammene bak tilhører magnoliaen, og til høyre ligger Alkymistplassen som jeg viste sist. Bak magnoliaen vokser blant annet bispelue, peon, høstanemonen jeg nettopp har vist, oransje asiatiske liljer, og kiwiplanten som stakk opp av nikkesyrinen i forrige innlegg. Her vokser også stjerneskjerm, rosen Ausfather, revebjeller, lammeøre, amsonia, nyserylliken og strandkattehalen jeg viste bilde av for litt siden og mye mer. 

En av plantene som vokser her er Gyllenlakk (erysimum bowles mauve), den er vel egentlig toårig, har hatt den før, og plantet den igjen i år. Må huske å se om jeg klarer å ta stikling. 

En liten blodtopp (sanguisorba officialis) har også forvillet seg bort hit, dvs den er sikkert plantet, men flesteparten står i et annet bed. 

Kiwiplanten (actinidia) strekker seg bak nikkesyrinen og rundt utestuen. Den har ikke blitt så godt behandlet i år, trenger en skikkelig oppbinding. Noen frukter blir det ikke, men den har veldig dekorative blad. Lurer på om den heter Jenny. Er herdig til sone 2.  

Mellom sommerfuglbusken og utestuen vokser det tre blåbærbusker, bakken under er dekket av lyng. Det går fint selv om sommerfuglbusken liker kalk, den får en neve hver vår. 

Under sommerfuglbusken (og i mange andre bed) vokser en humleblomst (geum). Den har begynte å blomstre igjen  etter hovedblomstringen som er tidlig om sommeren. 
Dette er et veldig koselig rom i hagen, og hvis jeg får ånden over meg en gang blir det kanskje innlemmet i Alkymistrommet med et dekke av gamle røde teglstein, men så er det jo veldig koselig å ligge på et teppe på plenen også da, og så lukter det så godt av nyklippet gress. Ha en fortsatt fin søndag.

20 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg. Det så virkelig koselig ut med teppet på plenen. Her har det vært så vått hele sommeren at det har vært dårlig med muligheter for plenligging. Neste år, derimot... Ha en fin søndag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har ikke vært så mange muligheter her heller, har ikke vært så mange muligheter til å klippe plenen heller. I går hadde jeg rigget meg til i solstolen, det var tørt og fint og sol og så kom den gigantbygen. Ja, ja,..

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Det ser hyggeligt ud i dette hjørne af din have

  Her fik kiwien for første gang en blomst, men efter en kølig periode så smed den frugtanlæget af, så vi håber på næste år:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
 3. Hej Ingeborg!
  Ser härligt ut att ligga på marken och njuta. Gyllenlakk har jag skaffat flera plantor av i år. Den blommar länge. Tror också att min blodtopp har förökat sig, hittar den på flera ställen, men den är fin, så den får gärna flytta runt.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte jeg skulle prøve å ta stiklinger av gyllenlakken, aner ikke om det går, men det går jo an å prøve. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg. Deilig å kan ligge på gresset. Noen plen har vi ikke på denne bratte tomta. Koselig med humleblomsten. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert deilig ikke å ta plenen å tenke på også, den vokser fort og inn i bedene, men den er nå god også :)

   Slett
 5. Deilige sommersyssler.
  Gyllenlakk eksperimentet mitt vet jeg ikke helt hvordan det gikk enda skal ta frø av de to plantne som overlevde vinteren. Kanskje de ble ekstra herdige . Har sådd nye som skal prøve seg på en ny vinter. Det skader ikke å forsøke.
  Fortsatt god søndag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. God ide, det skal jeg også gjøre, se om jeg får tatt frø. :)

   Slett
 6. Rom i hagen er så viktig:)
  Flotte Kiwi og ligge-i-gresset-bilde:)
  Fin ny uke til deg:)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Å ligge på gresset er en syssel jeg må ta opp igjen. Ser deilig ut. Det er spennende å tenke og lage rom i hagen. Fine bilder du har tatt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fort gjort å glemme ut hvor avslappende det er å ligge på et teppe på plenen :)

   Slett
 8. Det var en koselig med en gressplen, som blir omgitt av så mange vakre planter.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 9. Du viser så mye fint og nye roser er aldri feil, høyden stemmer aldri hos meg men flekkene har jeg.. Av alle seinblomstrende fristelser er jeg overrasket over din Geum, min store favoritt, liten og orange men jeg elsker den! Har en gang hatt en 'lady bradshaw' eller noe ditåt, den var het fantastisk.
  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, humleblomsten er kjekk å ha. Jeg har en fylt rød også, tror jeg har skrevet om den før, den har faktisk blomstret i hele sommer, og blomstrer fortsatt. :)

   Slett
 10. Et koselig rom og en søt kanin. :) Ja, litt gress er ikke så dumt.

  SvarSlett