søndag 10. september 2017

Planter på salg og klokkeranke

For noen dager siden åpnet den første klokkerankeblomsten seg, omtrent samtidig som den første juleroseblomsten. Og fredag kom jeg meg endelig ut for å handle litt til hagen på salg. 70% er jo ikke å kimse av når ønskelisten er lang.

Det er mange knopper på klokkerankene i år, men først nå har den første blomsten åpnet seg. Først stod den litt og strevde.

LItt etter litt åpnet den seg mer og mer, og til slutt var den helt åpen. Alt på samme dag. 

Alt neste dag var den blå. Nå gleder jeg meg til resten av blomstene kommer. Denne første blomsten står i solen, i den grad det er noe særlig sol, men det er mest knopper i skyggen. Bladene tilhører en villvin. 

70% rabatt på stauder og klatreplanter på et lokalt hagesenter og jeg kom meg endelig avgårde. Ikke det at jeg trenger så mye, men listen er nå uansett lang. Jeg har jo så smått tenkt å gå over til en kjøkkenhage bare med flerårige urter og grønnsaker. Og når jeg fant 5 for 100 ble det 3 asparges og 2 artisjokk. Begge deler har jeg hatt før og nå har jeg lært at artisjokken må ha god drenering også. I tillegg ble det 4 røsslyng for 100, flerårig lyng er det beste. Og så kommer en relativt lang liste. Melkeurt, 2 hostaer, en fortunei whirlwind og en  Lakeside Lollipop som har hvite blomster. Trebladgillenia er helt ny for meg, det er stråleiris også, black form heter den. Så ble det fire storkenebb hvorav to lave studentstorkenebb, festlig navn, en St. Ola og en Cambridge. En Rose clair, og en karmina. I tillegg ble det tre klematis. Miss Bateman, Montana grandiflora og Hagley Hybrid. Og så helt til slutt en trepeon som jeg har hatt lyst på lenge, Bartzella heter den og er gul. Nesten alt har kommet i jorden inn i mellom alle regnbygene i går og i dag, og kanskje får jeg en liten økt til i dag også. 

Og så en liten hilsen fra den første julerosen i blomst, blek, men fattet. Pink Frost heter den. Den har kanskje tatt litt feil av årstiden, men pytt, pytt. Ha en fortsatt fin søndag!

26 kommentarer:

 1. Klokkeranke er utrolig vakker! Fikk ikke sådd i år, og har vel oppnådd blomstring én gang..
  Ser ut til at du har gjort et kupp! Trebladgillenia er en super staude, full av små stjerner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til trebladgilleniaen, må lese meg litt opp på den. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Trodde mina klockrankor blommat klart, men de har tagit ny fart. Alltid trevligt när man kan hitta växter till reapris. Det var en hel del fint du hittat. Min julros har två blommor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg venter bare på litt varmere vær her nå sånn at de andre blomstene på klokkeranken også kommer. To blomster du :)

   Slett
 3. Så nydelig blomsten på klokkeranken er. Her blir det ikke mange i år. Alltid kjekt med planter på salg. Trebladgillenia og stråleiris kan du glede deg til å få i blomst. Her er også julerosen i blomst. Må innrømme at jeg skvatt litt da :-) Heldigvis lenge til jul enda :-) Ha en fin ny uke! Håper vi kan få litt fint høstvær fremover.

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløpig er det så vått ute at det kjennes ut som å gå i en myr på plenen, men på langtidsvarselet er det litt sol i sikte. :)

   Slett
  2. Var innom siden din, prøvde å kommentere, men det ble for komplisert for meg :(

   Slett
  3. Hei
   Det var synd. Hvis du logger via facebook - eller google "knappen" får du opp kommentarfeltet :-)
   Mvh Marianne

   Slett
  4. Jeg fikk opp kommentarfeltet, men fikk ikke til å poste. Det virker ikke som den vil akseptere adressen min, får beskjed om å sette inn nettadressen selv om jeg har gjort det.

   Slett
 4. Hei Ingeborg. Det ser ikke ut som jeg får blomster på klokkerankene i år. Da får vi prøve igjen til neste år. Kanskje ikke rart med denne sommeren. Det er veldig moro å kjøpe planter når det er slike priser. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke gi opp, og kanskje kan det fortsatt komme blomster på gjemte knopper. :)

   Slett
 5. Flotte klokkeranker. De blomstrer alltid så sent, at noen ganger kommer frosten først her. Salg er alltid hyggelig, og 75 % monner jo litt! Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det går en stund før vi får frost, men det har vel hendt at det har kommet en frostnatt i september, her også.

   Slett
 6. Hei Ingeborg

  70% det er alletiders - især hvis priserne har været ok forinden:)
  Spændende køb - Bartzella er ikke en almindelig træpæon, men en ITOH hybrid som man må forvente visner tilbage hvert efterår.
  Den skal også plantes som en almindelig staudepæon, altså ikke ligeså dybt som træpæoner.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :) kanskje jeg må sjekke hvor dypt jeg har plantet den, og lese meg opp på Bartzella. Det ser ut som den er litt forvedet nederst, men kanskje jeg har sett feil.

   Slett
 7. Hei:) Klokkeranke har jeg ingen erfaring med. De er veldig fine. Og blomst med feil årstid er helt ok:)
  Så flott med skikkkelig rabatt! I år har jeg ikke råd til å handle på hagesentre, men sånn er det noen ganger. Kanskje neste år. Det går litt opp og ned i kunstnerverdnen,)

  Fin søndag til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går litt opp og ned i forfatterverdenen og, men jeg syns jeg har vært veldig flink i år og nesten ikke kjøpt noe i hele sommer. :)

   Slett
 8. Det var en imponerende handel til en sikkert veldig hyggelig pris. Så lurt å passe på nå.
  Heldigvis har klokkerankene et flott bladverk om gjør opp for både sen og noen ganger helt manglende blomstring. Håper høsten blir lang og mild slik at resten av knoppene dine rekker å springe ut :)

  SvarSlett
 9. Hei! Klokkeranke har jeg ingen erfaring med, men trebladgileniaen kan du glede deg til. Jeg har to, en i skyggebedet og en i full sol, begge trives strålende :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at den liker både sol og skygge, det gjør alltid mulighetene så mye større. :)

   Slett
 10. Nydelig klokkeranke! Iår har jeg ikke disse, men savner de når jeg ser dine.
  Så gøy med salg på planter og stauder, det må vi få med oss:) Mye fint du har kjøpt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg savnet klokkeranken i fjor, så da ble det i år. :)

   Slett
 11. Salg er bare en fantastisk måte å få hjem mer planter på, love it! og jeg kjøper gjerne mye mer enn jeg trodd så priset blir kanskje uansett det samme, men jeg får så mye mer. Nyplantering pleier få humøret i topp :)

  SvarSlett
 12. Klokkerankene er så fascinerende, fra grønn til blå på et par dager. Mye spennende du fikk kjøpt på plantesenteret. Trebladgillenia har jeg hatt i flere år. Den står i en trekasse og kommer fint år etter år. Nydelig med luftige hvite sommerfuglaktige blomster. Om høsten får den vakre høstfarger, som nærmest gnistrer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til trebladgilleniaen, for nå har jeg hørt så mye fint om den. :)

   Slett