torsdag 13. juli 2017

Rom i hagen - utestuen

Tenk at det ble fint vær i dag når jeg hadde tenkt å skrive om utestuen, og måtte ta nye bilder. Utestuen ble bygget for å få litt live for sønnavinden, den har nok mangedoblet antall middager ute opp gjennom årene. I fjor ble den pusset opp, er ikke helt ferdig ennå, gjenstår litt finpuss rundt grillen, og med et drivhus under oppføring mistenker jeg at verken det eller nytt spisebord kommer på plass før til neste år.

Utestuen inneholder sitteplasser rundt peisen, spisebord og et slags utekjøkken med grill. Her fra spisebordet mot peisen. Vinduene mot sør er gamle vinduer som stod i huset. 

Benken er snekret av Hald, her har det blitt mange middagslurer opp gjennom årene. 

Det er ikke alltid det  passer å tenne i peisen, da gjør et stort lys nytten. 

I år gikk jeg til ansakffelse av en Ynde. 

Mot terrassen er det helt åpent. Den vintergrønne busken foran er gjenstand for mange diskusjoner, det var egentlig en sånn vintergrønn liten greie som står i juledekorasjoner, hvem skulle tro at den ble så stor, allerede er den beskåret kraftig en gang. 

I vinduskarmen i utestuen står forskjellige sukkulenter. De har stått der i årevis, vinter og sommer. Tåler det meste og trenger ikke tenke på at de skal ha vann om vi er bortreist om sommeren. 

Dette er vel en takløk, tror jeg. 
 
I hjørnet står puteskapet som jeg har fortalt om tidligere. På den henger en gammel taustige som fulgte med en tønne jeg kjøpte da Haugesund Teater hadde loppemarked. Det er meningen at den nye druen fra i fjor skal klatre i den, men foreløpig er den ikke kommet så langt. 

Etter hvert er det meningen at vasken skal tas i bruk, men foreløpig er den hjem for en lavendel. I krukkene foran vokser blant annet tagetes. 

Nedenfor grillen står noen georginer. Det er ikke så mange blomster ennå, men noen er det. 
Dette er jo egentlig litt av kjøkkenet, men jeg får alltid kjeft av Hald fordi det er så mange planter her at han ikke får plass til å lage mat. 

På gulvet står noen sukkulenter som egentlig bor inne. I dukkevognen bor to meksikanske tagetes som er sådd fra frø i år. De grønne bladene bak tilhører en Schisandra chinensis, den har ikke blomstret ennå, men nå har den vokst så pass at den i hvert fall kikker fram. Den bor i et hull i gulvet under bordet. 

I taket er det ett felt som er tett og tre felt med glass. Det er herdet glass. På veggene er det forresten vanlige forskalingsmaterialer som er behandlet med jernvitrol. 
 
Oppunder taket står blant annet noen pelargoniaer, og et damehode kjøpt på loppis. I taket vokser en blåregn som blomstret veldig fint tidligere i år. De fargede lyspærene er Halds favoritt. 
Jeg har jo en greie når det gjelder krakker, og finner jeg en krakk på loppis så blir den ofte med hjem. Bladene er en vanlig romanosalat, salat blir ellers dyrket på balkongen for ikke å bli spist opp av snegler. 

Hvem sier at julepynt bare kan henge framme om julen. Denne uglen får være ute hele året. 
Det har vært en nydelig dag i hagen, ikke den helt store varmen, men så lenge det er noenlunde vindstille og sol så er det fint allikevel. Jeg har til og med fått klippet plenen, vet jo ikke når det blir opphold nesten en hel dag neste gang. Ha en fortsatt fin uke.

10 kommentarer:

 1. Den var fantastisk flott og sjarmerende. Det er noe helt eget med det man lager selv og bruk av gamle materialer fremfor en striglet designstue. Her skjønner jeg at dere har mange fine og lune stunder.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du likte den. Ja, helt enig med deg, selvlaget og brukt er best. :)

   Slett
 2. Kjekt å se utestuen med mange fine planter og ulike loppefunn.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg. Flott utestue. Skjønner at dere koser dere her. Det blir noe eget med det en lager selv og masse fine loppefunn. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hej Ingeborg!
  Ser ut som en riktigt fin plats att sitta och njuta.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 5. Kjempekoselig utestue med peis og det hele! Smart å lage ly for vinden på denne måten, så en for brukt plassen. Så fint med slitte og rustne ting. Kan tenke meg dere koser dere mye her, ja. :)

  SvarSlett