torsdag 15. september 2016

Pelargonia

For noen deilige dager. Jeg flyttet kontoret ut i går, og det har jeg gjort i dag også. Pelargoniaene er fortsatt flotte, en fantastisk staude som jeg med glede flytter inn og ut. Jeg har noen under tak i utestuen, men de fleste bor ute under åpen himmel, og det går helt fint, selv om det vanligvis regner mye her. Hvis de blir litt brune i midten av for mye regn kniper jeg det bare bort og så får resten av blomsten stå.

Foran en oppstammet gul stuelønn som er overvintret inne fra i fjor, bakerst den lakserosa platiniumen, en fantastisk pelargonia som er lett å overvintre, enkel å ta stiklinger av og som blir så stor som krukken tilsier. 

Platinium foran og en lysrosa jeg har fått bak, den minner meg nesten litt om flittiglise i blomstene. 

Nærbilde av den forrige, denne henger i en liten terrakottakrukke på veggen og har vel stort sett klart seg uten noe annet enn regnvann selv på sørveggen.
Mørke farger er også fint.Og denne som nesten har blomster som roseknopper.

En lys lilla, også den navnløs. Noen av de første jeg kjøpte hadde ikke navn i utgangspunktet, og de andre mister jeg som regel navnelappen på etter første ompotting. Det er en litt rar ting det med planteleverandører som ikke tror at kunden ønsker å vite hva planten heter.

Jeg trodde egentlig dette var en slyng pelargonia, men den har ikke slynget seg mye her den står sammen med en furu.

Noen av de som står i utestuen, den som står på hyllen har jeg hatt i stuen med blomster i hele vinter, og meningen var å klippe den ned i vår, men så ble det aldri, så sånn ser den ut nå. 

Her sitter jeg og jobber i skyggen, eller i hvert fall var det det jeg hadde tenkt å gjøre, og ikke løpe rundt og ta bilder og blogge, så nå må jeg ta meg sammen og få gjort noe skriving også, skal det bli en roman, må det jobbes. Ha en fortsatt strålende dag. 

11 kommentarer:

 1. Pelargonia som staude kan en bare drømme om her, men på dine kanter av landet går det nok fint. 25 grader i skyggen her i dag også, og det er fint å jobbe ute nå ja. Lykke til med romanen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, jeg må nok ta pelargoniaene mine inn i kjelleren om vinteren, men de holder ut ganske lenge, pleier å ta dem inn i løpet av november. Det er fint og varmt her og for tiden, helt fantastisk. :)

   Slett
 2. Hei!
  Pelargonia er spennende. Nydelige planter du har. Søstra mi dyrker dem i mengder og jeg nyter dem.
  Du skriver på en roman, så spennende.
  Alt godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Nydelige pelargonier! Herlig å flytte kontoret ut i hagen på sånne flotte dager!Lykke til med romanen, og ha en flott helg :)

   Slett
  2. Takk. Det er nesten ikke mulig å få for mange pelargoniaer, bortsett fra kanskje når de skal ned i kjelleren til vinteren. :)

   Slett
 3. Den arbeidsplassen din ser ut som den er tatt ut fra en roman.......
  ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, trenger bare en parasoll og en sånn stor solhatt (parasollen satt vi bort for vinteren...) :)

   Slett
 4. Fantastisk utestue du har! Og mange flotte pelargonier. Enig i at det er rart og innrømmer det -bittelitt irriterende at navnet ofte ikke står på en del planter som selges for tiden....!! Håper det bedres:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Utestuen begynner å komme seg, har blitt rehabbet i år. :)

   Slett
 5. Pelargoniene er både kjekke å ha med å gjøre og vakre:) Jeg konkluderer stadig med at de er de beste i krukkene her selv om jeg forsøker litt annet også. Finnes det hvit slyngpelargonia? Jeg har lyst på det, men har foreløpig ikke sett det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Usikker på det med hvit slyngpelargonia, jeg har en hvit vanlig. :)

   Slett