torsdag 3. september 2015

Tjueradder

Digre flokker av det jeg tror er trost, som viser seg heller å være stær, er i ferd med å stjele alle aroniabærene mine. Det har skjedd en gang før, vi kom hjem og alt var helt ribbet. Nå er jeg hjemme og løper ut for å jage dem, det er umulig å få arbeidsro. De er ikke akkurat stille av seg, det er høye nivåer både av flaksing og snakking. Det er ikke lett å få dem bort, de slår seg gjerne ned mens jeg holder på å rigge til "fugleskremsler" så de er ikke videre redde av seg. Foreløpig har jeg prøvd flagrende tinnfolie, kjøkkenhåndkler, paraplyer, ingenting hjelper. Vet ikke helt hva som kan skremme dem bort. Forslag mottas med takk.

Jippi! Jeg klarte det!Jeg prøver meg igjen karer, tror hun er gått inn igjen.

Tror jeg venter litt, er det ikke noen der nede da?

Jeg for min del er helt stappmett, vet ikke om jeg klarer å presse ned et eneste bær til.

Æsj, hun var der jo. Da får vi sitte her og vente. Hun går nok snart inn, mennesker liker ikke å være ute når det regner.

Neeei, gidder ikke å vente lenger, vi tar bare de bærene som henger høyest. Da får hun ikke tak i oss.

Men det er jo nesten ingen av bærene som er modne ennå, kan dere ikke heller komme igjen når de er modne da, da er de mye bedre (og jeg får tid til å klekke ut hvordan jeg skal beskytte avlingen).

12 kommentarer:

 1. Så fine bilder av trostene! Du har virkelig hatt besøk, ja :)
  Aronia smaker nok veldig godt, så hva du skal gjøre for å jage de vekk vet jeg dessverre ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de gir seg ikke, men de siste par dagene har ikke den digre flokken vært her heldigvis. Anne fra hagenvår mener forresten det er stær og hun har sikkert rett.

   Slett
 2. Hei!
  Det ble fine bilder selv om det er fortærende. Hva med å prøve fleece som man dekker plantene med. De er ganske svære og ikke så veldig dyre, men du må jo feste det på en eller annen måte.
  Jeg tror det er stær. De samler seg i store flokker før de drar sørover. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløpig har jeg hengt opp et skyggenett fra drivhuset, men det dekker veldig dårlig så det hjelper ikke så mye. Du har sikkert rett i at det er stær, jeg sjekket på nett men fant liksom ingen bilder som lignet så veldig. Hadde nok blitt en elendig fuglekikker.

   Slett
 3. Forsøk å henge opp CD-plater. Det fungerte for søsteren min. Men du må ha mange.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg hørt om. Kanskje jeg skal prøve det. Tror jeg har en stabel jeg aldri kommer til å bruke.

   Slett
 4. CD plater var mit tips og, hjelper særlig i fint vær. Har de i bambustråd, da fladdrer dem ekstra godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må jeg få tak i bambustråd. Tror det er meldt mye sol utover. Da modner jo bærene fortere også, så jeg kan få plukket dem inn.

   Slett
 5. Jeg bruker bærnett. Et gammeldags råd. Både til morelltreet og bærbuskene. Det hjelper. Stæren og trosten sluker alt her, samt skjærene, så jeg vil annbefale bærnett. Svartsurbærbuskene er ikke så store, iallefall ikke større enn morelltreet vårt, så bærnett vil gå fint.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg må kanskje gjøre det. Aroniaen står mellom terrassen og plenen så det blir jo ikke så vakkert, men det er nok den beste løsningen.

   Slett
 6. Flotte fugler og litt av et blinkskudd! :) Synd med bærene dine. Det er i hvert fall mange andre som har glede av dem. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, egentlig burde jeg unne fuglene bærene, det er jo veldig koselig å ha fugler i hagen.

   Slett