fredag 25. september 2015

Høst og roser

Selvsagt er det roser igjen, det er jo bare slutten av september. Her på vestlandet hender det at jeg kan plukke inn en rose eller to helt fram til jul. Når det ser ut som de har gjort jobben for sommeren kommer de plutselig igjen, og igjen.

Denne plantet jeg i fjor, så den er ikke så stor ennå. Den er en markdekkrose/buskrose som heter Snow Cover Poulmulti. Herdig til sone 5. Dette er en Pink Fairy som jeg har hatt i mange år, men den har som mye annet her i hagen vært på flere vandreturer og holder nå på å etablere seg på nytt. 

Dette er også en hvit bunndekkende rose, som ser ut til å bli litt høyere enn den over. Den heter White cover og er plantet i en tønne mot nord. Er herdig til sone 4. Her står den sammen med blå agurkurt som dukker opp over alt i hagen. 

Denne gule tror jeg heter Gold Marie, den har et litt rødt skjær i det gule og er halvfylt. Jeg har hatt den i mange år.

Dette er den samme rosen litt mer utsprunget. Ser litt frekkere ut her enn frøken pyntelig over.

Dette er Charles Austin Ausfather som jeg har snakket om før. Den er også pyntelig som ung og frekk som gammel. Men den holder seg godt.

Jeg tror dette er klaserosen Nina Weibull. Den er kanskje veldig vanlig, men også veldig trofast. Aldri noe tull.

Dette er en litt lunefull hvit rose. Jeg lurer litt på om den er av typen som ikke åpner knoppene hvis det har regnet. Kanskje jeg må vurdere å flytte den til et annet sted. Det er en Austin rose som heter Glamis Castle. Er det noen som har erfaring med den?

Ja, dette er jo klatrerosen Flammentanz, en av de mest herdige klatrerosene. Den får noen vanvittige blomsterklaser. Jeg måtte beskjære den kraftig for å få et nytt klatrestativ til den i år, men jammen kom den ikke med et vell av blomsterklaser allikevel.
 
Dette er Louise Odier. Jeg har hatt litt problemer med svartflekk på denne, men blomstene er jo nydelige. I år måtte den flyttes litt for å gi plass til teglsteinsterrassen jeg har skrevet om tidligere, og først nå begynner den å blomstre.

18 kommentarer:

 1. Så nydelige roser du har Håper frosten holder seg unna, så de kan få blomstre til jul :) Ha en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid kjekt å kunne plukke inn et par roser i vinterbuketten.

   Slett
 2. Flott at rosene dine holder seg utover høsten.Jeg har mest Austinroser..og de er jo litt mer kresne,så de gir seg lett i slike tider med nedbør og lite sol. Glamis Castle har jeg hatt noen år,har flyttet og dullet med den,men nå gidder jeg ikke mer,det blir ikke noe greie på den.
  God helg til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trist at den er så vrien er jo så fin når den får skikkelige blomster, men greit å høre at andre også har problemer med den. Kanskje jeg skal prøve å sette den i en krukke til våren. Ha en fin helg du også.

   Slett
 3. Jøss, så mange fine roser du har! Det må være fint å ha en slik høstblomstring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, litt væravhengig er det selvsagt, og også å ta bort visne blomster fortløpende. Men det er utrolig gøy når været klaffer med at nye knopper spretter sånn at de får vist seg fram.

   Slett
 4. Hei!
  Det er helt utrolig at du har en slik roseblomstring nå.Heldig er du.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kjenner meg litt heldig, men det gjelder å nyte øyeblikket for plutselig er de borte.

   Slett
 5. Nydelige roser du har! Austinroser kan være vanskelige med mye regn. Mine har råtnet nå i høst også pga. alt for mye regn. Glamis Castle har jeg ikke, så der kan jeg ikke hjelpe deg
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det mye regn så jeg burde kanskje velge andre sorter. Ausfather står litt i ly for regnet melllom nikkesyrinen og et magnoliatre, så den har klart seg ganske bra i år.

   Slett
 6. Nydelige roser! Så heldig du er, som har roser helt til jul. :)
  Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og hvis det ikke skulle være roser igjen, fungerer nypene også fint.

   Slett
 7. Roser er et must, jeg har ca. 30 forskjellige sorter her men ingen av de du har. Må holde meg til sone 5, men har nok et par en sone lavere på et egnet sted.
  Skal kikke litt mer på bloggen din etterhvert.
  Ha en fortsatt fin lørdagskveld.
  Klem Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har nok ikke så mange som deg, men nyter de jeg har. Kanskje blir det noen flere til neste år.

   Slett
 8. Hej Ingeborg!
  Så många fina rosor som blommar hos dig. Blev förtjust i de vita Snow Cover och White Cover, blir de stora?
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg plantet begge i fjor, så de har ikke etablert seg skikkelig ennå. White cover er den som foreløpig er størst. Det står på lappen at den skal bli 70 cm høy, jeg tror kanskje den er det og vel så det. Den skal stå i full sol, men det er ganske mye skygge der den står, så kanskje det er derfor den strekker seg. Skal være herdig til sone 4 og blomstre fra juni til oktober. Snow cover er også en markdekker/skråstrek buskrose står det på lappen. Den skal bli 40-50 cm høy, men foreløpig er den veldig liten og lav.

   Slett
 9. Nydelige roser <3 Flotte bilder :-)

  SvarSlett