mandag 12. februar 2024

Vinter vår vinter vår forhåpentligvis

 I år har det vært veldig mye snø her, men heldigvis er det også noen små tegn på vår. 

Etter snø i store deler av desember regnet alt det hvite bort i løpet av to dager i januar. Dette er klosterklokkespirer, og jeg har også litt snøklokker med hvitt i. 

Hasselurten ser ikke ut til å ha tatt noe skadet av et tjukt hvitt dekke. 

Så begynte det å snø igjen, og før jeg visste ordet av det kom det et takras fra huset og da forsvant to ruter i drivhustaket. Det er alltid noe.

Vintergrønt med snø i drivhusbakken, som vender mot nord. 

Magnoliaens pelskledte knopper ser ut til å være i rute. Etter at dette bildet ble tatt har jeg også klippet inn noen greiner til fastelaven. Får se om det blir noen blomstring inne etter hvert, det pleier å bli det. 

Oliventreet står litt beskyttet under utestuetaket, like grønt og fint som i sommer til tross for lange kuldeperioder de siste 2,5 månedene. Håper det holder helt inn, jeg har hatt det i mange år, så det er en sjanse for det. 

Tiden går så fort, og det er fortsatt mye snø ute, mer enn i forrige runde, ser ut som den skal bruke lenger tid på å forsvinne nå enn sist. 

Ha en fin ny uke. 

11 kommentarer:

 1. Ja, i år har det kommet mye snø hos deg også, og ikke bare her. Snøen laver ned her akkurat nå. Det blir en stund til den blir borte her, men du har jo allerede flotte vårtegn. Takras er kjedelig å få ned når det ødelegger vinduer. Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det regn og snø om hverandre, skikkelig drittvær og umulig å ferdes ute. Håper vårtegnene kikker fram igjen snart. :)

   Slett
 2. Uff så synd at taket på drivhuset ditt knaset og røk. Håper ikke noe inne i drivhuset gikk sund også. Her er det fremdeles en meter snø, så det er skiføre lenge enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper det holder med de to rutene, og at det ikke blir flere etter hvert som snøen smelter. Ingenting ble heldigvis ødelagt inni. :)

   Slett
 3. Det var ærgerligt med drivhusvinduerne. Jeg håber, sneen snart forsvinder hos dig.
  Det er godt, at der hele tiden dukker små forårstegn frem, det er så dejligt at følge dem. Jeg tror, hasselurt er hårdføre hvad frost angår.

  HilsenElna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, drivhuset står rett og slett for nært huset, men men det var rett og slett unødvendig, får se hvordan det går an å unngå det i framtiden. :)

   Slett
 4. Jeg fornemmer en smule utålmodighed hos dig når vinteren ikke vil slippe, men bare vender tilbage igen og igen med mere sne. Her er det regn der bare bliver ved... men vi overlever jo nok. Der er jo masser af grønt i din have og oliventræet ser fint ud, mens løgplanter maser sig op gennem sneen.
  Surt med drivhuset! Jeg håber du har fået lukket igen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når en er vant til en uke med vinter, og i år har hatt 2,5 med bare et par uker regn inn i mellom er det en uvanlig følelse. Vanligvis er det jo bare regn. Hjelper å tenke på at det bare er to uker til første vårmåned. :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Det ser ut som att du har fått vår, med de fina klosterklockorna som tittar fram. Här kom det snö de senaste dagarna men det är varmt idag så det stannar kanske inte kvar, det kom flera decimeter. Tråkigt med rutorna. Är imponerad över ditt olivträd, hoppas det klarar sig.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi fikk en dag med snø, men det varte heldigvis bare én dag, nå tror jeg det er vår. Irriterende med rutene i drivhuset, men det var heldigvis enkelt å fikse, nå må vi bare se hva vi kan gjøre for å unngå det i fremtiden. :)

   Slett