torsdag 16. februar 2023

Sarte farger i hagen

Jeg følger opp forrige innlegg med sarte farger, og et par bilder fra hagen nå. 

Noen klipper bort Hostaens blomster, men det kunne aldri falle meg inn å gjøre. De er jo superfine. 

Sarte farger på rosen i Tassebedet. Nå står det helt stilt for meg, er det Heritage mon tro. 

Denne kom sent, men godt i fjor, er det ikke klatrerosen som ikke liker regn da, Schneewalzer. 

Jeg flyttet denne stauden for et par år siden, etter at den hadde stått og lidd midt oppi en Laurbærhegg, Etna, som hadde vokst seg altfor stor. Frøstjerne, med de sarteste av de sarte farger. 

Voksklokke, eller Månestråle, den er jo så fin, og den har så nydelig gulfarge, men den blomstrer så sent at jeg må ta meg en egen tur opp i hagen for å beundre den. Vind liker den ikke, det viser de svarte kantene på bladverket. Under vokser en Hasselurt. 

Disse to siste bildene ble tatt 1. februar, så det er faktisk allerede et par uker siden. Jeg har ikke en tidlig hage, men denne krokusen, Cream Beauty, den viser seg å være veldig tidlig. Og i fjor stod den også kjempelenge. Den har også en sånn fantastisk sart gulfarge, eller krem da. Det gråe bak er Malurt Nana. 

De siste ukene har snøklokkene fått skikkelig fart på seg. Tue på tue åpenbarer seg over alt i hagen, noen steder har de fått klokker, mens andre, mer utsatte steder, er det fortsatt bare litt hvitt. 

Da ble det litt både sarte farger fra sommeren, og nå på vinteren. Se på Ballblom Alabaster på forsidebildet til bloggen, den er så fin at jeg ikke klarer å bytte det ut. Det er godt det bare er fargene som er sarte på de løkblomstene som har kommet hittil, for i morgen er det meldt flere timer med orkan, og ikke bare orkan, men oppi 39 sekundmeter, orkan er 32,5. Sist jeg meldte om orkan ble det heldigvis ikke så sterk vind, men i morgen blir det storm fra morgen til kveld, og altså orkan midt på dagen. Det er fortsatt finter, men vi kan jo alltids håpe at det ikke blir noe av den heller. 
Ha en fortsatt fin uke, uansett vær.  

14 kommentarer:

 1. Så mange flotte blomster med sarte farger hos deg. Jeg er mest glad i de fargene som er sarte. Heldige deg som har vår allerede.
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det vårlig nå, men plaskregn. I går var det fint ute så da begynte jeg å klippe tujahekken, men nå venter vi på vinden (som heldigvis er litt nedskalert fra i går) :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Många vackra växter och fina färger. Blir förvånad att du redan har både krokus och snödroppar i blom.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøklokkene kommer vanligvis i januar her, men i år var de litt sene på grunn av ekstra kaldt vær og snø. De fleste krokusene er senere, og ikke kommet, men denne Cream Beauty er tidlig enn de andre. :)

   Slett
 3. Snödroppar här på ön också! Visst är det härligt! Första vårtecknet...
  Ha en fin kväll och helg nu!
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja, vårtegnene blir flere og flere til tross for gårsdagens snø og sluddbyger, som heldigvis ikke ble til noe. :)

   Slett
 4. Tænk at du allerede har krokus i blomst! Her er det bare erantis og vintergækker, men de er nu også dejlige.
  De sarte farver i haven er fine og meget beroligende. Håber stormen ikke laver for meget ravage i din have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Stormen gikk fint, ble ikke så gale som meldt, 30 sekundmeter vind var toppen :)

   Slett
 5. Håller med om hostablomningen och är lite förundrad över att så många hatar den. Men det får stå för dem. Mjuka pasteller är härliga att titta på och känns väldigt försomriga.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt en kan gjøre som en vil i sin egen hagen. :)

   Slett
 6. Jeg sådde både fagerfrøstjerne og den litt mindre "vanlige" frøstjerna, og begge er blitt fine hageplanter. Jeg kan ikke være uten dem nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vakre planter, og den avbildede vingefrøstjerna har vokst seg større etter at jeg fjernet en kuletuja i nærheten :)

   Slett
 7. Jeg holder også meget af hostablomsterne. Men jeg klipper dem af, når de er afblomstrede, for jeg bryder mig ikke om de visne blomster.
  Månestrålen er så smuk. Du skriver, at den ikke bryder sig om blæst, den bryder sig heller ikke om tør jord. Den visner, hvis jeg glemmer at vande den.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nei, visne blomster fjerner jeg også hvis jeg rekker før de er borte av seg selv. Jeg må visst korrigere meg selv, Månestråle liker ikke vind, blir svarte flekker både på blomst og bladverk, jeg tror i hvert fall det er vinden. Takk for tips, jeg må sjekke om den kanskje står for tørt. :)

   Slett