mandag 18. oktober 2021

Roser om høsten

 Jeg føler nesten at jeg gjentar meg selv, men det har vært en flott rosehøst i år. Fortsatt er det en del roser som blomstrer, og det kommer det sikkert til å være til og fra fremover også. 

Jeg må innrømme at Crown Pricess Margareta er avblomstret nå, men det er ikke mer enn et par tre uker siden hun så sånn ut. Hortensia i bakgrunnen. 

Chippendale snakket jeg om sist også, her med Aromaepler i bakgrunnen. Disse to bildene er fra forrige Chippendaleblomstring, nå er den i gang igjen med enda flere blomster. Jeg har tatt inn en bukett, og fortsatt er det både blomster og knopper igjen. Litt til venstre ut av bildekanten står også rosen Viking og blomstrer med sine røde, små blomster. Bakenfor der jeg står og tar bildet blomstret både Louise Odier og Brother Cadfael for noen dager siden.  Rosen Heritage har hatt en fantastisk blomstring i år, for litt siden hadde denne rosen så mange blomster at hun klarte ikke å holde seg oppreist i stormen som var for litt siden, og jeg har ikke hatt tid til å reise greinene opp igjen, men hun blomstrer fortsatt, om enn liggende. Ved siden av Heritage blomstrer fortsatt bunndekkerrosen, den røde Fairy Dance som bare det, Raines des Violettes har mange knopper, men jeg tror ikke de klarer å åpne seg. Begge disse to siste ble plantet i høst. 

Rosen Mary Rose har hatt en fin ny blomstring, jeg er imponert over hvor godt hun klarer å holde på de litt løse blomstene i regn og vind. Fortsatt er noen igjen. Darcy Bussell, som står rett ved siden av her med flotte fiolettrøde blomster har fortsatt knopper, men ikke sikkert de klarer å åpnes. Det samme gjelder Rose de Rescht og Coral Dawn, men sistnevnte klarer sikkert å åpne noen flere. Det er heller ikke lenge siden Winchester Cathedral hadde sin antatt siste blomstring før vinteren. Lavender Dream som også ble kjøpt på høstsalget blomstrer fortsatt på terrassen, og ved drivhuset har Schneewitchen sin største blomstring hittil. 

Det er så fint at mange roser holder utover høsten, nå er det jo ganske mildt her til vanlig, men i natt fikk også vi første frostnatt, samtidig som på Østlandet etter hva jeg har forstått. Rosene tåler litt frost. 

Ha en flott ny uke! 

15 kommentarer:

 1. Så mange flotte roser du fortsatt har i blomst. Her har vi hatt tre frostnetter på rad, men det er ikke verre enn at rosene har tålt det. Så litt frost tåler de ja. Mary Rose må jeg få kjøpt meg på ny, og det er en nydelig rose.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det meste tåler mer enn en tror, men det er litt nervepirrende når det ser ut som det skal bli frost :)

   Slett
 2. Det er da utroligt som dine roser kan blive ved og ved. Forstår du er meget tilfreds med årets gang i din have, og flot ser det ud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er gøy når en hver gang tror at dette blir siste rosen, og så kommer det en ny omgang med blomstring :)

   Slett
 3. Fine bilder fra hagen din med roser som fortsatt blomstrer i slutten av oktober.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig hyggelig, er vel lang høst hos deg også. Her kan rosene gjerne blomstre til jul, men det er som regel et par navnløse som jeg ikke vet hva er og som har stått her alltid :D

   Slett
 4. Ljuvliga färger på dina rosor! Jag har tyvärr alldeles för sandig jord för att de ska trivas här.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er noe med alt. Her er jorden ganske kompakt, men jeg har sluttet med gulrøtter, de blir aldri noe av, men det kan sikkert du ha :)

   Slett
 5. Det er flot, som dine roser bliver ved at se godt ud. Lad os håbe, at det kun bliver let nattefrost et godt stykke tid endnu.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det ble med den ene, nå er det meldt varmere netter igjen framover :)

   Slett
 6. Vakkert! Crown Pricess Margareta er en skjønnhet som gjør det ganske bra under våre forhold. Heritage står med mange knopper som kanskje/kanskje ikke rekker å slå ut. Ja, det var frost her natt til i går, og snø i natt.

  SvarSlett
 7. Nydelige roser Ingeborg! Herlige farger.😍
  Ha en fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
 8. Vacker rosblomning hos dig fortfarande och kul att läsa om sorterna. Det är ju svårt att välja och då kan såna här inlägg hjälpa till :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett